ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, το ετήσιο φεστιβάλ της Κοινότητας της Αναστάσεως του Μπρούκβιλ, του Λογνκ Αϊλαντ, που εφέτος, μετά από χρόνια, δεν γίνεται στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας, αλλά σε πάρκο της πόλης Glen Cove, όπου και αρχικά είχε ιδρυθεί και εγκατασταθεί η κοινότητα.

Επιστροφή λοιπόν στις ρίζες για φέτος, αφού την ίδια εποχή στο οικόπεδο της Κοινότητας διεξάγονται πυρετωδώς εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων και την δημιουργία νέου γυμναστηρίου και γηπέδου μπάσκετ.

Ένα σχέδιο που υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς με στόχο την άμεση επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η έναρξη του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό από το προϊστάμενο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλο και με την συμμετοχή των ομογενών αστυνομικών της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πάρκο όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ οι αποστάσεις είναι ιδιαίτερα μακρινές με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν λεωφορεία από και προς τους χώρους στάθμευσης οχημάτων που παρέχει ο Δήμος της πόλης Γκλεν Κοβ.

Έτσι χρειάστηκε όχημα τύπου «γκολφ κάρτ» για να καταφέρει ο π. Παντελεήμων να ευλογήσει όλα τα περίπτερα που προσφέρουν φαγητό και γλυκά και παιχνίδια για τα παιδιά.

Το φαγητό ετοιμάζουν επί τόπου οι εθελοντές της Κοινότητας ψήνοντας τα χάμπουργκερ και τα χοτ ντονγκ.

Στο περίπτερο με τα παραδοσιακά μαγειρεμένα φαγητά εργάζονται η πρεσβύτερα Γεωργία και η Ελευθερία Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: ETA PRESS

Υπάρχουν επίσης τα γνωστά μαγειρεμένα φαγητά, παστίτσιο και μουσακάς, σουβλάκια ειδικά προετοιμασμένα από τον «Βασιλιά Σουβλάκι» (King Souvlaki) και όλων των ειδών γλυκά και καφέδες, που προσφέρει η Φιλόπτωχος σε ειδικά διασκευασμένο περίπτερο.

Η εμπειρία των επισκεπτών είναι πράγματι ξεχωριστή και μια μεγάλη τέντα μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλούς επισκέπτες.

Εκεί κάτω από την τέντα μπορεί να απολαύσουν τα φαγητά και να απολαύσουν ελληνική μουσική από ντίσκ τζοκεϋ.

Το φεστιβάλ είναι μια από τις πολλές πρωτοβουλίες της Κοινότητας να εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του σχεδίου επέκτασης και όλοι οι παράγοντες εργάζονται αρμονικά με στόχο την επόμενη χρονιά να φιλοξενήσουν το φεστιβάλ στις νέες εγκαταστάσεις, δίπλα από τον ναό της Αναστάσεως.

Ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος ευλογεί με τον αγιασμό τους εθελοντές και τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Φωτογραφία: ETA PRESS
Ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος ευλογεί με τον αγιασμό τους εθελοντές και τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Φωτογραφία: ETA PRESS
Στο περίπτερο της Φιλοπτώχου διατίθενται τα γλυκά και οι καφέδες. Στο στιγμιότυπο η πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Σοφία Ζαχαριάδη με την εθελόντρια Γεωργία. Φωτογραφία: ETA PRESS
Το φεστιβάλ αποτελεί προορισμό για τις ιοικογένειες. Φωτογραφία: ETA PRESS
Οι εθελοντές ενώ κινούνται από το ένα περίπτερο στο άλλο. Φωτογραφία: ETA PRESS
Ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος ευλογεί με τον αγιασμό τους εθελοντές και τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.