Κώστας Καλύβας – Kostas Kaliva (1933 – 2018)

  0

  Ο Κώστας Καλύβας (Kostas Kaliva) την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης 16 Οκτωβρίου 2018 από τις 3.00 – 5.00 μ.μ. και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Fairchild Funeral Chapel» στη διεύθυνση 1570 Northern Blvd, Manhasset, New York.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2018, στις 9.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη διεύθυνση 100 Cathedral Ave., Hempstead, New York.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Nassau Knolls Cemetery στη διεύθυνση 500 Pt. Washington Blvd., Port Washington, New York.

  O θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ασήμω (Sylvia), τα παιδιά του Άννα και Γεώργιο Θεοφυλακτίδη, Στεφανία και Mario Ciampa, τα εγγόνια Δημοσθένη Θεοφυλακτίδη, Κωνσταντίνο και Νικόλαο Ciampa, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ στην Ελλάδα και στη Βόρειο Ήπειρο.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πέπελη, νομού Αργυροκάστρου, Βορείου Ηπείρου και ήταν μονάκριβος γιος των αειμνήστων Στέφανου και Αννας Καλύβα.

  Ο πατέρας του ήταν μετανάστης στην Αμερική και η σύζυγός του έμεινε στο χωριό, όπου έφερε στον κόσμο τον Κώστα. Η μητέρα του πέθανε πρόωρα και τα πρώτα χρόνια τα πέρασε με τους παππούδες του στον Αγιο Νικόλαο, ένα ακριτικό χωριό της Βορείου Ηπείρου που βρίσκεται απέναντι από την Πέπελη.

  Το 1939 ο πατέρας επέστρεψε στη γενέτειρα και πήρε μαζί του τον Κώστα που ήταν έξι ετών. Ο πατέρα του παντρεύτηκε με τη Θεοδώρα, η οποία αγάπησε τον Κώστα ως δικό της παιδί και τον γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Κώστας υπηρέτησε τον Αμερικανικό Στρατό και ήταν παλαίμαχος του Πολέμου στην Κορέα. Μετά το στρατό εργάστηκε στην εταιρεία «Marriot».

  Από τα νεανικά του χρόνια συνδέθηκε με τους Ηπειρωτικούς Συλλόγους και συμμετείχε στον αγώνα της ομογένειας για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου.

  Σε έναν χορό των Ηπειρωτών γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του την Ασήμω και το 1965 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίου αγάπης.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο κορίτσια, την Άννα και τη Στεφανία και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Τους δίδαξαν την ελληνική γλώσσα και όχι μόνο τα κορίτσια, αλλά και τα εγγόνια ομιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

  Μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού συστήματος στην Αλβανία ο Κώστας με τη σύζυγό του και την Αννα πραγματοποίησαν τον πόθο μιας ζωής. Επισκέφθηκαν τη Βόρειο Ήπειρο και το πατρικό του σπίτι και έζησαν μοναδικές στιγμές.

  Ο εκλιπών ήταν ενάρετος, μεγαλόκαρδος, γενναιόδωρος και στοργικός σύζυγος, πατέρας και παππούς. Διακρινόταν για την ευρυμάθειά του και για το πάθος του για την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Ronald McDonald House (www.rmhlongisland.org) είτε στο St. Jude Children’s Hospital, www.stjude.org.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.