Κλείνει οριστικά η κυπριακή ταβέρνα «Ζήνων» στην Αστόρια – Η συγκινητική ανακοίνωση της Οικογένειας στο Facebook

0
564
Το εξωτερικό της ταβέρνας "Ζήνων" στην Αστόρια.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κλείνει οριστικά η γνωστή και αγαπημένη στην Ομογένεια κυπριακή ταβέρνα «Ζήνων», που για τριάντα τρία χρόνια έγραψε μερικές από τις πιο δημιουργικές σελίδες, σε ό,τι αφορά την προβολή της κυπριακής κουζίνας στην Αστόρια. Βάζει αύριο Κυριακή λουκέτο εξαιτίας της Πανδημίας.

Οι «Αναμνήσεις» ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή από μια ανάρτηση του έγκυρου δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Πέτρου Πετρίδη, ο οποίος με την σειρά του, πληροφορήθηκε τα νέα από την σελίδα της ταβέρνας στο, Facebook, που ανήκει στην οικογένεια του Στέλιου Παπαγεωργίου.

Βέβαια, στην συνέχεια της δικής της ανάρτησης, η οικογένεια αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας ότι θα επανέλθουν σύντομα από κάποιο νέο εγχείρημα μελλοντικά, αφού όπως σημειώνουν, «η Αστόρια είναι το σπίτι μας».  

Το ευχαριστώ της οικογένειας.

Ο Στέλιος και η σύζυγος του Δώρα, έγραψε ο Πέτρος Πετρίδης στο Facebook, «διέσωσαν και πρόβαλαν τον γαστρονομικό μας πολιτισμό στην Αμερική, με απόλυτη επιτυχία!».

Στην δική της συγκινητική ανάρτηση στην σελίδα της Ταβέρνας «Ζήνων» η οικογένεια Παπαγεωργίου σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε με ένα ευχαριστώ. Ευχαριστώ στους πελάτες μας, την κοινότητα, την οικογένεια και τους φίλους μας. Με την δική σας υποστήριξη η ταβέρνα μας μεγάλωσε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, έναν πυλώνα της κοινότητας, ένα καταφύγιο για τους Κύπριους, νέους και μεγαλύτερους, το σπίτι, μακριά από το σπίτι τους.    

Με βαριά καρδιά αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις πόρτες μας. Η τελευταία ημέρα λειτουργίας θα είναι αυτή η Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021. Δεν θέλουμε να σας αποχαιρετήσουμε, αλλά θα σας δούμε αργότερα. Η Αστόρια είναι το σπίτι μας και ελπίζουμε να σας δούμε όλους ξανά.

Τα εύγευστα φαγητά της Ταβέρνας Ζήνων.

Με όλη μας την ευγνωμοσύνη και την αγάπη, η Οικογένεια της Ταβέρνας Ζήνων».

Όπως εξήγησε ο Πέτρος Πετρίδης, η Ταβέρνα «Ζήνων» ήταν κατά κάποιο τρόπο, το δεύτερο σπίτι της πολιτιστικής και θεατρικής και ομάδας «Η Κύπρος μας», αφού χρησιμοποιούσαν για τις πρόβες τους τον επάνω όροφο, την αίθουσα δηλαδή που φιλοξενούσε τις οικογενειακές και συλλογικές εκδηλώσεις της Ταβέρνας.

Πάνω από 107 σχόλια και πλέον των 43 shares έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, η ανάρτηση της οικογένειας και όλοι όσοι διάβασαν την ανακοίνωση της οικογένεια εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την προσφορά της Ταβέρνας προς όλη την Ομογένεια ενώ παράλληλα αναφέρουν με νοσταλγία τις όμορφες στιγμές που πέρασαν εκεί.

Να σημειώσουμε, ότι εκτός από το πλούσιο κυπριακό μενού που σέρβιραν καθημερινά στην Ταβέρνα η Οικογένεια Παπαγεωργίου έδινε συχνά το παρόν της και σε άλλες εκδηλώσεις αναλαμβάνοντας το φαγητό σε μορφή catering.

Τα εύγευστα φαγητά της Ταβέρνας Ζήνων.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.