Καθήλωσε το ακροατήριο ο Δρ. Όθωνας Ηλιόπουλος με την διάλεξή του για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια

0
212
Ο καθηγητής, Δρ. Όθων Ηλιόπουλος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καθήλωσε στην κυριολεξία το ακροατήριο ο καθηγητής Δρ. Όθωνας Ηλιόπουλος με την ομιλία του «Μιλάμε για τους Εμβολιασμούς και τον COVID-19», διότι αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες της πανδημίας, στις προσπάθειες των αρχών για την παρεμπόδιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού και στον εμβολιασμό.

Κι αυτό διότι ο καθηγητής δεν αρκέστηκε μόνο με την παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα εμβόλια τύπου MRNA και παρέχουν την δυνατότητα στα κύτταρα να θωρακίσουν τον οργανισμό από τον θανατηφόρο ιό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οργάνωση Φίλων ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον οργανισμό «Community Talks». ‘Ελαβε χώρα διαδικτυακά το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου 2021 και την παρακολούθησαν ομογενείς από τις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ καθώς επίσης και συμπατριώτες μας από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Κάτια Νικολάου από την Αστόρια.

Αναφερόμενος στα εμβόλια επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερα εμβόλια. Δύο από αυτά και συγκεκριμένα της Pfizer – BioNTec  και της Moderna  είναι εμβόλια MRNA, ενώ τα εμβόλια της AstraZeneca και της Sputnik βασίζονται σε DNA.

Εκτενή αναφορά έκανε στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων και των φαρμάκων και στις τρεις πρώτες φάσεις που ακολουθούνται μέχρι την έγκριση του εμβολίου από τις αρμόδιες αρχές.

Η τέταρτη φάση των κλινικών δοκιμών εστιάζεται στην εξέταση την δεδομένων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Αναφερόμενος στα φάρμακα για τον κορωνοϊό επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φάρμακο. «Μετά από έναν χρόνο δεν έχουμε φάρμακο για τον κορωνοϊό», επεσήμανε με έμφαση ο ομιλητής. Το ρεντεμσιβίρ δεν μείωσε την θνητότητα από τον κορωνοϊό, αλλά μειώνει τον χρόνο παραμονής των ασθενών στα νοσοκομεία.

Το δεύτερο σκέλος της ομιλίας του Δρα. Ηλιόπουλου εστιάστηκε στην παραφιλολογία για τα επιδημιολογικά δεδομένα, την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και στις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις για την χαλιναγώγηση της πανδημίας.

Ο ομιλητής τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας, όσο και κατά την διάρκεια των απαντήσεων στις ερωτήσεις του ακροατηρίου αναφέρθηκε στην ανοσία και στον τρόπο καταμέτρησης της ανοσίας και στην διαφορά μεταξύ του εμβολίου και της ανοσίας που αποκτά κάποιος που νόσησε από τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά τους ασθενείς που έχουν αποθεραπευτεί από τον κορωνοϊό επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται πάραυτα να εμβολιαστεί.

Ο Δρ. Όθων Ηλιόπουλος ηγείται μιας από τις τρεις κλινικές για τον Covid -19 στο Νοσοκομείο Mass General Hospital. Ταυτόχρονα είναι ερευνητής και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και συνάμα κλινικός διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου (Iliopoulos Laboratory), το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και παγκοσμίως στην έρευνα των καρκινικών νεφρικών κυττάρων, που ως γνωστών αποτελούν τα 2% των κακοηθών όγκων του ανθρώπου.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση κάντε κλικ στο: https://www.facebook.com/watch/?v=430775948203311

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.