Κ. Μουτζούρης: «Η Χίος αποτελεί παράδειγμα για τη Λέσβο» (βίντεο)

Έγινε αποδεκτός εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Χίου

0
Ο περιφερειάρχης Κώστας Μουντζούρης. Φωτογραφία: https://www.politischios.gr/

ΧΙΟΣ. (https://www.politischios.gr/) Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε πλήθος κόσμου τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην κινητοποίηση της Πέμπτης, ο οποίος συνοδεύονταν από τους Αντιπεριφερειάρχες.

Σε δηλώσεις του στο λιμάνι της Χίου ξεκαθάρισε την πάγια θέση της Περιφέρειας η οποία δεν είναι άλλη από μια μικρή δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση που δεν θα ξεπερνά τα 500 άτομα μακριά από τον αστικό ιστό.

Η πρώτη του φράση φτάνοντας στο νησί ήταν «τα καταφέρατε» και όσοι έμειναν στην προβλήτα του περιέγραψαν την ολονύχτια προσπάθεια των κατοίκων να αποτρέψουν την απόβαση των μηχανημάτων.

Το θέμα των δομών παραμένει σημείο σύγκρουσης Περιφέρειας-Κυβέρνησης

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο έργο της Κυβέρνησης στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης ωστόσο μοναδική διαφωνία παραμένει το ζήτημα των δομών:

«Απεδείχθη ότι οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου απηχούν το λαϊκό συναίσθημα… Η αλήθεια παραμένει ότι είναι τρεις οι πυλώνες στο μεταναστευτικό που μας ταλαιπωρούν και είναι η φύλαξη των συνόρων για την οποία είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, στην εκκένωση των νησιών ωστόσο παραμένει η διαφωνία μας στο θέμα των δομών»

Ερωτώμενος σχετικά με το αν οι δίαυλοι επικοινωνίας με το αρμόδιο Υπουργείο παραμένουν ανοιχτοί, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι μέχρι εχθές το βράδυ βρίσκονταν σε επικοινωνία με την Κυβέρνηση.

Τέλος σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων της γειτονικής Λέσβου ο ίδιος ελπίζει να παραδειγματιστούν από το παράδειγμα των κατοίκων της Χίου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.