Ιωάννης Σακελλάρης John-Sakellaris

  0
  Ο Ιωάννης Σακελλάρης.

  Ο Ιωάννης Σακελλάρης (John Sakellaris) το απόγευμα της Τρίτης, 8 Ιανουαρίου 2019 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους, καθώς επίσης το Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης και κατ΄ επέκταση την ομογένεια.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 15 Ιανουαρίου 2019, από τις 2.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη διεύθυνση 818 Valley Road, Clifton, NJ. 07013.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 π.μ. στον εν λόγω ναό προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Hillside Cemetery» στη διεύθυνση 742 Rutherford Ave , Lyndhurst, NJ, 07071. Η μακαρία θα παρατεθεί στο ομογενειακό κέντρο «The Venetian» στη διεύθυνση 546 River Drive, Garfield, NJ, 07026.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ζωή το γένος Λαχανά, τα παιδιά τους Βασιλεία και Δημήτρη Λογοθέτη, Ειρήνη και Στέφανο Παππά, την Ευδοξία, τα εγγόνια, Εμμανουήλ, Γιάννη και Μιχάλη, τα αδέλφια Γιώργο, Πόπη και Μαρία, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  O αείμνηστος γεννήθηκε την 1 Οκτωβρίου 1943 στην Βωλάδα της Καρπάθου όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Ελευθέριος και Ειρήνη Σακελλάρη έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τον αείμνηστο Ιωάννη, το Γιώργο, την Πόπη και τη Μαρία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1960 σε ηλικία 17 ετών μπάρκαρε σε ένα εμπορικό πλοίο το οποίο έκανε δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού. Το 1962 σε ένα από τα ταξίδια του στην Αμερική αποφάσισε να παραμείνει στη στεριά για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Ιερσέη και όπως πολλοί συμπατριώτες του εργάστηκε στα εστιατόρια.

  Εδώ γνώρισε την Ζωή το γένος Λαχανά που κατάγονταν από το ίδιο χωριό και είχε έρθει στη Νέα Ιερσέη σε ηλικία δέκα ετών. Στις 18 Ιουνίου 1964 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία κορίτσια, τη Βασιλεία, την Ειρήνη και την Ευδοξία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο εκλιπών ασχολήθηκε με τα εστιατόρια και λίγα χρόνια μετά την άφιξή του έγινε ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Al’s Diner» στο Τζέρσεϊ Σίτι όπου την εποχή εκείνη αποτελούσε τη Μέκκα του Ελληνισμού της Νέας Ιερσέης. Τα τελευταία χρόνια είναι συνέταιρος του εστιατορίου Lyndhurst Diner, στο Lindhurst  της Νέας Ιερσέης.

  Το 1994 εκλέχτηκε στο συμβούλιο της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης και διετέλεσε πρόεδρος και συνάμα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθώς επίσης και σύμβουλος του ομώνυμου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του επισήμου δείπνου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος. Προ δύο ετών το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του απένειμε το Φιλανθρωπικό Βραβείο.

  Ο Ιωάννης Σακελλάρης με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και ο Γεώργιος Σιαμπούλης με την ιδιότητα του προέδρου συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας του Παν Γκριγκόριαν της Αμερικής και της δημιουργίας παρόμοιων εταιρειών σε όλη την επικράτεια.

  Ο αείμνηστος διετέλεσε πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Βωλαδιωτών «Άγιοι Ανάργυροι» και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ίδρυση της Παγκαρπαθιακής Ομοσπονδίας και του Καρπαθιακού Ιδρύματος. Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωσή της καθώς επίσης και στην πολυσχιδή της δράση.

  Και δεν αρκέστηκε μόνο με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους. Από τις πρώτες ημέρες συνδέθηκε με την Εκκλησία και διατέλεσε πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Τζέρσεϊ Σίτι της Νέας Ιερσέης.

  Παράλληλα ήταν μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης από της ιδρύσεώς της και το δεξί χέρι του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου. Το 2011 εντάχτηκε στις τάξεις του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έλαβε το οφίκιο του Υπομνηματογράφου.

  Ο Ιωάννης Σακελλάρης υπήρξε μεγάλος αγωνιστής των εθνικών μας θεμάτων και για πέντε περίπου δεκαετίες συμμετείχε στους προεκλογικούς αγώνες των ομογενών και φιλελλήνων υποψηφίων και το 2009 ο τότε κυβερνήτης Τζον Κορζάιν τον έχρισε επίτροπο της νεοσύστατης Επιτροπής Ελληνικής Κληρονομιάς (Commission of Hellenic Heritage).    

  Οι οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στο Φιλανθρωπικό  Ίδρυμα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης στη διεύθυνση 629 Springfield Ave, Kenilworth, NJ, 07033. Οι δωρεές θα διατεθούν για την ενίσχυση του Hackensack Children’s Cancer Foundation.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών Nazare Memorial Home στη διεύθυνση 403 Ridge Road, Lyndhurst, NJ, 07071.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.