Υπερπαραγωγή η Γιορτή των Γραμμάτων του Γυμνασίου του Φέρβιου της Νέας Ιερσέης (βίντεο)

0
Οι μαθητές της 5ης Τάξης του Ελληνικού Σχολείου της Αναλήψεως στο Φέρβιου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπερπαραγωγή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα  της Κυριακής, 31ης Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για το μοναδικό Γυμνάσιο που υπάρχει στην πολιτεία και κατ’ επέκταση της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης το οποίο επιμένει ελληνικά.

Η Γιορτή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε χώρα διαδικτυακά και παρείχε την δυνατότητα στον διευθυντή Δημοσθένη Τριανταφύλλου, στις δασκάλες και στους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην υποκριτική τέχνη, στο τραγούδι και να αποσπάσουν τα ευμενή σχόλια της προέδρου του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Αθηνάς Κρομμύδα, του ιερατικού προϊσταμένου, π. Χρήστου Παππά, του προέδρου της κοινότητας Κωνσταντίνου Ρακκού και όλων όσων παρακολούθησαν την γιορτή.

«Η Ελλάδα καυχιέται για την νέα γενιά της ομογένειας», επεσήμανε εμφανώς συγκινημένη η κ. Κρομμύδα.

Αναφερόμενη στην γιορτή την χαρακτήρισε «πανδαισία» και μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας ευχαριστώ. Ένοιωσα το δέος για τα παιδιά, το σχολείο και την γλώσσα μας. Δεν θα χαθούμε όταν έχουμε μαθητές, δασκάλους και γονείς όπως εσάς. Η Ελλάδα μπορεί να καυχιέται για το δυναμικό που υπάρχει στην ομογένεια της Αμερικής και στους όπου γης Έλληνες».

«Υπέροχη γιορτή και εσείς αγαπητά μου παιδιά θα είστε καλύτεροι από εμάς», κατέληξε η κ. Κρομμύδα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Παππάς πρόσθεσε: «Σας συγχαίρω. Ήταν όμορφα αλλά όχι όπως τις προηγούμενες χρονιές που βρισκόμασταν όλοι μαζί στην ίδια αίθουσα. Περιμένω σιγά – σιγά να αρθούν οι απαγορεύσεις και να έρχεστε στην εκκλησία να σας καλωσορίσουμε.  Σας καμάρωσα και συγκινήθηκα».

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Φέρβιου.

«Μας δίδετε ελπίδα, διότι παρά τις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε το πρόγραμμα. Μας κάνατε υπερήφανους με την έκφρασή σας στην ελληνική – την γλώσσα των αγγέλων», κατέληξε ο π. Χρήστος.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι είναι η 27η χρονιά που υπηρετεί και ηγείται του εν λόγω σχολείου και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματα των μαθητών και των δασκάλων.

Αναφερόμενος στην γιορτή επεσήμανε ότι ήταν ένα «αμάραντο κλωνάρι» για να στεφανώσουμε τα παιδιά και τις δασκάλες, που εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας».

Οι μαθητές της Πρώτης Τάξης του Σχολείου της Αναλήψεως στο Φέρβιου.

«Δάκρυσα μερικές φορές από χαρά και αισιοδοξία. Με τέτοιες δασκάλες και μαθητές το μέλλον του σχολείου και της κοινότητας προοιωνίζεται λαμπρό. Οι δασκάλες, οι ιερείς και οι γονείς είστε οι αγωνιστές που φυλάσσετε τις Θερμοπύλες της ομογένειας της Αμερικής,  το σχολείο, την εκκλησία, την γλώσσα και τις παραδόσεις», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου υποσχόμενος να στείλουν στα Υπουργείο της Παιδείας και Εξωτερικών το βίντεο με την γιορτή ώστε να δουν τα ταλέντα και την αγάπη των ομογενών για την πατρίδα και τα ελληνικά γράμματα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Ρακκού συνεχάρη τους δασκάλους, τον διευθυντή και τους μαθητές για τα επιτεύγματά τους.

Πρωταγωνιστές της γιορτής ήταν οι μαθητές όλων των τάξεων από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 9η τάξη, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδια, δραματοποίηση του βίου και έργου των Τριών Ιεραρχών λογοτεχνική παρουσίαση διάσημων Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το αφιέρωμα των μαθητών της  7ης και της 9ης τάξης στον Όμηρο, στον Διονύσιο Σολωμό, στον Κωστής Παλαμά, στον Γιάννη Ρίτσο και στους νομπελίστες ποιητές Γεώργιο Σεφέρη και στον Οδυσσέα Ελύτη.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η υπέροχη παραγωγή έγινε από την δασκάλα Δήμητρα Μπαλτζή, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την φιλόλογο Μαρία Σάρδη και το λογοτεχνικό απάνθισμα από την φιλόλογο, κ. Βάια Τζιώνα. Την μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση της μπάντας ανέλαβε η μουσικός του σχολείου, κ. Ερασμία Βουκελάτου.

Συγχαρητήρια και στις άλλες δασκάλες, κ.κ. Θεανώ Καλλοπούλου, Μανταλένα Αραβοσιτά, Μαρία Μπονίτση, Βάσω Μανώλη και Μερόπη Κυριάκου.

Οι μαθητές του προνήπιου με την πρεσβυτέρα Μαρία Παππά κατά την διάρεκια της περσινής εκδήλωσης
Η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Αθηνάς Κρομμύδα.
Ο διευθυντής του σχολείου της Αναλήψεως στο Φέρβιου Δημοσθένης Τριανταφύλλου.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου, π. Χρήστος Παππάς.
Η μαθήτρια της 9ης τάξης Κατερίνα Αραπίδη η οποία υποδύθηκε την δασκάλα και εξέτασε τους μαθητές για τον Κωστή Παλαμά.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.