Οι βετεράνοι της Φιλαδέλφειας απότισαν φόρο τιμής στους ομογενείς ήρωες

0
111
Οι βετεράνοι και οι απόγονοι ενώ χαιρετούν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚH. Οι βετεράνοι της Φιλαδέλφειας και της μείζονος περιοχής του Ντελαγουέαρ το πρωί της Δευτέρας, 25 Μαϊου 2020 συγκεντρώθηκαν στο Κοιμητήριο Φέρνγουντ στο Απερ Ντάρμπι και παρακολούθησαν με συγκίνηση την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσαν οι ιερατικοί προϊστάμενοι των κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου στο Απερι Ντάρμπι Πενσιλβάνιας και του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πεσνιλβάνιας, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ και π. Αναστάσιος Μπουραντάς, αντίστοιχα.

Έψαλαν τους εθνικούς ύμνους και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που έχει αναγείρει ο Σύνδεσμος Βετεράνων «Eleftheria Post 6633» και ανέγνωσαν τα ονόματα των 350 περίπου ομογενών που υπηρέτησαν τον αμερικανικό στρατό και συμμετείχαν στους πολέμους σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν η πιο λιτή όλων των εποχών, διότι λόγω των απαγορεύσεων για τις συναθροίσεις δεν υπήρξαν ομοβροντίες. Αισθητή ήταν η απουσία του πολυβραβευμένου βετεράνου και πρώην παραγωγού Γιώργου Μπουρλώτου που απεβίωσε το βράδυ της Πρωτομαγιάς, καθώς επίσης και άλλων βετεράνων που πέθαναν από τον κορωνοϊό και από άλλες ασθένειες.

Ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς, αριστερά και ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους βετεράνους ομογενείς

Ο εν λόγω Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1946 και είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς των παλαιμάχων.

Το 2013 εξέδωσε το βιβλίο «Honor and Remembrance: A Lifetime of Service to Our Country and Community» το οποίο περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το Ελληνικό Τάγμα (WWII Greek battalion) και την συμβολή του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς επίσης και τις ιστορίες πάνω από 150 ομογενών ηρώων, πεσόντων και αγωνιστών.

Tα μέλη του Συνδέσμου προέρχονται από τις νότιες περιοχές της Νέας Ιερσέης, από την Πενσιλβάνια, το Μέριλαντ και το Ντελαγουέρ. Μερικοί εξ αυτών συμμετείχαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλοι στον Δεύτερο, άλλοι στην Απόβαση της Νορμανδίας, καθώς επίσης στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Ο Σύνδεσμος διακρίνεται για το πολυσχιδές του έργο, καθώς προσφέρει δωρεές σε έξι κοινότητες της περιοχής, ενισχύει τα ευαγή ιδρύματα και κάθε χρόνο προσφέρει υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.