NEA ΥΟΡΚΗ.  Σε μια δεξίωση, που σε πολλούς θύμησε κάποιες παλαιότερες εποχές, οταν το Προξενείο συγκέντρωνε τους Ομογενείς απο κάθε βαθμίδα της κοινωνίας, όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά, η Ομογένεια καλωσόρισε με θέρμη τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον την κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπουλου.

Αν το όνομα της ακούγεται γνώριμο, είναι επειδή η κ. Παπαδοπουλου, είναι μια απο εμας, έχοντας υπηρετήσει απο διάφορες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο πρόσφατα απο την θέση της στα Ηνωμένα Εθνη. Οπως άλλωστε είπε η ίδια, στον σύντομο χαιρετισμό της, ο συζυγός της είναι Ελληνοαμερικανός και η οικογενειά της βρίσκεται εδω και πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ηταν λοιπόν σε οικογενειακή ατμόσφαιρα η υποδοχή της κ. Παπαδοπούλου και ανάμεσα στην ηγεσία της Ομογένειας διακρίναμε ανθρώπους, απο τον επιστημονικό, τον ακαδημαικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό τομέα. Επίσης το παρών του έδωσαν οι εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων, όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κλεάνθη Μειμάρογλου, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων όπως οι δικηγόροι και οι τραπεζίτες και πάρα πολλοί άλλοι.

Το παρών του έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος και συνομίλησε τόσο με τη νέα πρέσβη όσο και με αρκετούς ομογενείς, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των προσπαθειών για την επανέναρξη των εργασιών στην ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.

Η δρ. Ελένη Ανδρεοπούλου με τον συζυγό της, τον Γενικό Πρόξενο και τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: ETA Press.

Καλωσορίζοντας την κ. Παπαδοπούλου ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, αφού την χαρακτήρισε ως πολύ καλή φίλη, με την οποία μοράστηκαν πολλές καλές στιγμές και αναμνήσεις, τόνισε είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που την συναντά και πάλι και μάλιστα σε ενα πολύ νευραλγικό πόστο, όπως είναι η Ουάσινγκτον.

Η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε από τις πρώτες της κουβέντες, ότι ο δεσμός με την Ομογένεια είναι «κάτι περισσότερο απο επαγγελματικός», είναι, είπε, «οικογενειακός». Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είπε, που είστε εδώ απόψε. Πρόσθεσε δε ότι «ήταν ένα όνειρο για εμένα να έρθω εδω ως πρέσβης. Ήμουν πολύ τυχερή που το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Οπως επεσήμανε η κ. Παπαδοπούλου «είναι πολύ δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρας μας, που περνάει ο κόσμος ολόκληρος, είμαστε σε μια πολύ γενικότερη ανασφάλεια και σε αυτό το πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον και κυρίως το απρόβλεπτο μέλλον νομίζω ότι όλοι οι Ελληνες, οπού και νάμαστε να σταθούμε μαζί, να είμαστε ο ενας δίπλα στον άλλο». Και η Παπαδοπούλου, πρόσθεσε ότι «το Ελληνικό κράτος είναι ενα κράτος που πάντοτε βασιζόταν στην Ομογένεια. Ολοι είμαστε, συμπλήρωσε, ιδιοκτήτες της ίδιας πατρίδας, εχουμε την ίδια ηθική υποχρέωση απέναντι στην Πατρίδα». Πρέπει να πω, κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου, ότι «είμαι πολύ υπερήφανη που έχω μια τέτοια Ομογένεια».

Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ, ήταν μεταξύ αυτών που καλοσώρισε τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: ETA Press

Στην συνέχεια η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι «ο Ελληνισμός της Αμερικής έχει γράψει την πιο λαμπρή ιστορία κι για αυτό επιτρέψτε μας να είμαστε εμείς πιο περήφανοι από εσάς». Θα δουλέψουμε, συμπλήρωσε, «πάρα πολύ μαζί». «Βασίζομαι», είπε, «στην βοήθειά σας, στις συμβουλές σας, στην συμβολή σας και βασίζομαι στον λόγο σας και στην υποστηριξή σας. Θα έχουμε, τόνισε πολλές ευκαιρίες για να συναντηθούμε και πάλι στο μέλλον».

H κοσμήτορας του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Κάθριν Ελίζαμπεθ Φλέμινγκ μαζί με τον Περικλή Κανάρη, που διδάσκει αυτή την περίοδο εκεί, τον γενικό Πρόξενο δρ. Κωσνταντίνο Κούτρα και τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στη Ουάσινγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: ETA Press
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.