Η Ολγκίν διαπίστωσε ότι τα μέρη απέχουν από συμβιβαστική λύση

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας κ. Ολγκίν, Φωτογραφία: ΚΥΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας κ. Ολγκίν, ταξίδευε στο νησί, μιλούσε με τις δύο πλευρές, μόνο για να διαπιστώσει ότι τα μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που ίσως βρεθεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούλιο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Πρέσβης Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρώσος πρέσβης απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων επεσήμανε ότι «είναι ατυχές, αλλά η τελευταία ευκαιρία που είχαμε ήταν το 2017 στο Κραν Μοντανά, η οποία δυστυχώς χάθηκε και έκτοτε δεν υπήρξε ορατή, απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό».

Επιπλέον, πρόσθεσε, βλέπουμε τη σκλήρυνση των θέσεων ορισμένων σχεδίων των δύο πλευρών. «Τώρα υπάρχει το ζήτημα της παράτασης της εντολής της κ. Ολγκίν, αλλά αυτό είναι απολύτως προνόμιο του Γενικού Γραμματέα, επειδή είναι η Προσωπική του Απεσταλμένη. Δεν είναι Απεσταλμένη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε του Ειδικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό. Θα δούμε. Στην πραγματικότητα, εναπόκειται σε αυτόν (Γενικό Γραμματέα) να πάρει την απόφαση» ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης ενώ όσον αφορά στην τακτική ενημέρωση του Κόλιν Στιούαρτ από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αυτή, όπως είπε, «θα αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, για τα θέματα που αντιμετωπίζει».

«Δεν περιμένω τίποτα το ιδιαίτερο από αυτή την ενημέρωση», σημείωσε.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.