Ο «Ήφαιστος» τήρησε την παράδοση προσφέροντας το Πασχαλινό Γεύμα στα μέλη και φίλους

Ο Πρόεδρος κ. Ελευθέριος Χασάπης με τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέκο Τσουκαλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πρόσφεραν προσωπική εργασία και την πατροπαράδοτη φιλοξενία που χαρακτηρίζει όσους κατάγονται από το νησί του «Ηφαίστου». Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ήφαιστος» πρόσφερε και φέτος το παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα στο φιλόξενο Λημνιακό Σπίτι, την Κυριακή, 7 Μαίου 2023. Ήταν μια ευκαιρία, να ξαναβρεθούν μέσα στο γνώριμο περιβάλλον, τόσο τα παλιά όσο και τα νεότερα μέλη και μαζί και οι φίλοι τους.

Πράγματι, κατάφεραν τα μέλη του Δ.Σ. όχι μόνο να υποδεχθούν τα μέλη αλλά και να προσφέρουν απλόχερα την γνωστή παραδοσιακή Λημνιακή φιλοξενία. Γιατί όσα χρόνια κι αν το λέμε και το γράφουμε, πολλοί λίγοι σύλλογοι σε κάνουν να νιώσεις «σαν στο σπίτι σου».

Το Λημνιακό Σπίτι είναι ένας χώρος που οπότε βρεθείς αισθάνεσαι ότι σε αγκαλιάζει. Όχι μόνο ο Πρόεδρος ο αγαπητός Ελευθέριος Χασάπης, όχι μόνο ο αντιπρόεδρος ο κ. Αλέκος Τσουκαλάς, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη ήταν πρόθυμα και έτοιμα να σε εξυπηρετήσουν.

Ο π. Γεδεών έκανε ειδική αναφορά στο μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της Αδελφότητας, Νίκη Σουρέλου, που γιόρταζε τα γενέθλια του, την ημέρα του Πασχαλινού γεύματος. Φωτογραφία: ETA PRESS

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την παρουσία των τακτικών μελών και των πρώην πρόεδρων, που γνωρίσαμε στο πέρασμα του χρόνου και μας υποδέχονται πάντα με την ίδια θέρμη που έδειξαν απέναντι μας την πρώτη φορά.

Φυσικά, να μην παραλείψουμε και τις δραστήριες κυρίες του Γυναικείου Τμήματος «Μαρούλα» που συνέβαλαν στην περιποίηση των καλεσμένων και στην προσφορά των φαγητών.

Για πρώτη φορά το Λημνιακό Σπίτι επισκέφθηκε ο αρχιμανδρίτης Γεδεών Βαρύτιμος, προϊστάμενος της Κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μαζί με την πρόεδρο κ. Αμαλία Μπουρνιά.

2) Για άλλη μια φορά τα μέλη της Παλλημνιακής Αδελφότητας Ήφαιστος πρόσφεραν την παραδοσιακή φιλοξενία τους στα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας. Πρώτος από δεξιά ο Γρηγόρης Μανινάκης. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών έκανε την προσευχή και ευχήθηκε στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. όπως η Ανάσταση του Κυρίου φέρει περισσότερο φως στην ζωή τους. Μάλιστα, επεσήμανε το γεγονός ότι χαίρεται που είναι σήμερα μαζί με τους συμπατριώτες Λημνιούς και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της Αδελφότητας, στην κ. Νίκη Σουρέλου που τυγχάνει να είναι και ενορίτισσα στο ναό όπου λειτουργεί ο π. Γεδεών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο ποσοστό των καλεσμένων προτίμησε να καθίσει στον κήπο του Σπιτιού, κοντά στους ψήστες και τους εθελοντές. Έτσι και το φαγητό ήταν δίπλα, αλλά και λόγω του καλού καιρού που επικράτησε, είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει τις ευπρόσδεκτες για την εποχή ακτίνες του ηλίου.

Η αγάπη και η ενότητα όλων των υπευθύνων έδωσε και το μήνυμα ενότητας της όμορφης αυτής γιορτής που μας είχε λείψει για μερικά χρόνια.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών Βαρύτιμος ευλόγησε το Πασχαλινό Γεύμα της Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ήφαιστος». Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.