ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», η Παναρκαδική Ομοσπονδία  Αμερικής και κατ΄επέκταση η Αρκαδία θρηνούν για τον θάνατο του ευπατρίδη, αγωνιστή, στυλοβάτη και πρώην αντιπροέδρου Νικολάου Γεωργίου, που απεβίωσε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 σε ηλικία 78 ετών.

Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Οκτωβρίου 2020, από τις 2.00 – 6.00 μ.μ., θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο τελετών «John G. Litras, Funeral director Corp – Dahill Funeral Home»στην διεύθυνση 2525 65th St., Brooklyn, Ν.Y. 11204. Στον ίδιο χώρο στις 5.00 μ.μ. ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν, π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος θα ψάλει τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των απαγορευτικών οδηγιών και μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο θάνατός του καταλυπεί τα αδέλφια Μάριο Γεωργίου και Glenda Cadena, Γεώργιο Γεωργίου και Βάσω Γεωργίου, τα ανίψια Διόνυσο, Ήρα και Άννα Μαρία Κανέλα Γεωργίου, Lilly Palafox, Jennifer Winburne, Melissa Pliego, Ιωάννα, Σοφοκλή και Ιωάννη Γεωργίου, Διονύσιο Γεωργίου, τις οικογένειες Νιχωρίτη και Μαδεράκη, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο Νικόλαος Γεωργίου συν τοις άλλοις ήταν φιλόζωος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1942 στα Μαγούλιανα Αρκαδίας, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του, Διονύσιος Γεωργίου και Κανέλα το γένος Παπαθανασοπούλου, έφεραν στον κόσμο οκτώ παιδιά και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Από μικρός εισήλθε στην βιοπάλη και όπως πολλοί συμπατριώτες του μπήκε στα καράβια και εργάζονταν στο υπερωκεάνιο «Άννα – Μαρία» και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Το 1968 σε ένα από τα ταξίδια στην Αμερική αποφάσισε να παρατήσει το καράβι προκειμένου να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο.

Μετά από δύο χρόνια ήρθε και ο αδελφός του Μάριος Γεωργίου, ο οποίος το 1967 είχε μεταναστεύσει στην Γαλλία. Τα δύο αδέλφια εργάστηκαν στις οικοδομές και σε χρόνο ρεκόρ ίδρυσαν την δική τους εργολαβική εταιρεία, η οποία ειδικεύτηκε στην ανακαίνιση εστιατορίων και όχι μόνο.

Ο Νικόλαος Γεωργίου διακρινόταν για το φιλότιμο και την γενναιοδωρία του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Νικόλαος διέμεινε όλη του την ζωή στο Μπρούκλιν, όπου μαζί με τον αδελφό του επένδυσαν και στην αγορά ακινήτων.

Ο αείμνηστος δεν είχε δική του οικογένεια και θεωρούσε οικογένεια τα αδέλφια και τα ανίψια και τους Αρκάδες της Νέας Υόρκης. Από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στη Νέα Υόρκη εντάχτηκε στους κόλπους του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και τον υπηρέτησε με πάθος με την ιδιότητα του μέλους, του στελέχους και του αντιπροέδρου και του μέλους της Επιτροπής Επιτρόπων που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Συλλόγου.

Ήταν πάντα πρώτος στα καλέσματα της ιστορίας, στους αγώνες της ομογένειας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, στις παρελάσεις και στις κινητοποιήσεις της ομογένειας.

Το απαράμιλλο ήθος, η ευσπλαχνία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο σε συνδυασμό με το φιλότιμο, την εργατικότητα και την αυταπάρνηση λειτουργούσαν ως καταλύτης στις διαπροσωπικές σχέσεις του αειμνήστου με όσους είχαν την τύχη και το προνόμιο να τον γνωρίσουν και να τον αποκαλέσουν φίλο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του Νικολάου Γεωργίου ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη και τα μέλη και τα κάλεσε να παραστούν στο προσκύνημα και στο τρισάγιο που θα ψαλεί στο ομογενειακό γραφείο του Μπρούκλιν.

Ο Νικόλαος Γεωργίου σε ένα από τα πασχαλινά γλέντια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Φίλιος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η οικογένεια θρηνεί για τον θάνατο του πολυαγαπημένου αδελφού και θείου και ότι ο Σύλλογος Αρκάδων της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση η ομογένεια έχασαν ένα άξιο στέλεχος που προσέφερε πολλά στον σύλλογο, στην ομογένεια και στην Αρκαδία.

«Ο αείμνηστος ήταν καλός πατριώτης, αγωνιστής και υποστηρικτής των πολιτιστικών δρωμένων του Συλλόγου μας», πρόσθεσε ο κ. Φίλιος.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στον: Geros Tou Morea, INC. Arcadian Association of NY, 27-02 39th Avenue, LIC, NY 11101.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα αδέλφια, στους συγγενείς και φίλους του Νικολάου Γεωργίου. Αιωνία του η μνήμη.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.