ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ. (www.himara.gr) Οργή και αγανάκτηση επικρατεί τις δύο τελευταίες ημέρες στα ελληνοαλβανικά σύνορα με χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και όχι μόνο να περιμένουν στην ουρά ακόμα και 24 ώρες για να εισέλθουν στην Ελλάδα…

Αυτήν την ώρα η ουρά φτάνει τα 10χλμ. Οι ελληνικές αρχές έχουν έκλεισαν το πρωί τις πύλες εισόδου για τους πεζούς και για τα αυτοκίνητα καθώς έχει δημιουργηθεί απίστευτος συνωστισμός στο ελληνικό φυλάκιο. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση προφανώς κάποιους δεν τους ενδιαφέρει η διασπορά της νόσου αλλά το μόνο που ήθελαν όπως αποδεικνύεται είναι με “τιμωρητικά” μέτρα να δείξουν τα…. άμεσα(;) αντανακλαστικά τους.

Είναι προφανές ότι τα μέτρα της 7ημερης καραντίνας σε συνδυασμό με την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας των υπηρεσιών στα σύνορα αντί να λύσουν την κατάσταση και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, διόγκωσαν το πρόβλημα με κίνδυνο την δημόσια υγεία .

Η αποτυχία των μέτρων που εισηγήθηκαν για την Κακαβιά οι κυβερνητικοί πολιτικοί των Ιωαννίνων αποδεικνύεται και στην πράξη ότι απέτυχαν. Δεδομένου της αύξησης των κρουσμάτων πρέπει οι αρμόδιοι που εισηγούνται τα μέτρα, είτε είναι η Περιφέρεια Ηπείρου είτε είναι οι κυβερνητικοί πολιτικοί της Ηπείρου να αλλάξουν ρότα στα μέτρα αντιμετώπισης στην Κακαβιά, καθώς το μέτρο της καραντίνας έχει προκαλέσει πανικό στους Βορειοηπειρώτες και αυτές τις ημέρες υπάρχει μαζική αποχώρηση των Ελλήνων από τον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Αυτές τις ημέρες μέχρι την έναρξη του μέτρου της καραντίνας ταλαιπωρούνται χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες για τους οποίους η Ελληνική Κυβέρνηση τους αγνοεί παντελώς. Θεωρούμε υποχρέωση ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δενδιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάςκαι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης σε συνεννόηση με τις Ελληνικές Διπλωματικές αρχές να δώσουν άμεσα λύση στην ταλαιπωρία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.