Γιώργος Γιαννόπουλος – George Yannopoulos (1942 – 2018)

  0

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απεβίωσε ο ομογενής επιχειρηματίας Γιώργος Γιαννόπουλος από το Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας.

  Ο εκλιπών, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Winston-Salem Journal», γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1942 στην Αράχωβα, Αιγίου, Αχαϊας και απεβίωσε στις 20 Απριλίου 2018 στο σπίτι του έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Eλίσα (Alisa), τα παιδιά του Μισέλ-Ελένη (Michelle Eleni) και Νικόλαο τα εγγόνια Christian Martin and Aidan Anthony, τον αδελφό Λίο (Leo)  και την σύζυγό του Αννα, την κουνιάδα Ντέμπι (Debbie), τα ανίψια Γεωργία, Παναγιώτα, Βερόνικα, Νάνσυ, Σαμ, Τιμόθεο καθώς επίσης τον επιστήθιο φίλο του Κρις Πρίτση (Chris Pritsis), τα παιδιά του Τεντ και Γιώργο και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αράχωβα σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Οι αείμνηστοι γονείς του Σωτήριος και Γεωργία Γαννοπούλου έκαναν τα παν για να μεγαλώσουν τον Γιώργο και τα τέσσερα αδέλφια του, Λίο  και τους αειμνήστους Κώστα Θανάση και Πατρούλα με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο εκλιπών μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο έγινε δεκτός και αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε στο Ελληνικό Ναυτικό για 27 μήνες. Το 1967 προσελήφθη ως μηχανικός σε ένα από τα καράβια του Ωνάση.

  Μετά από έναν χρόνο σε ένα από τα ταξίδια στην Αμερική αποφάσισε να παρατήσει την θάλασσα και να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. 

  Εγινε δεκτός στο κολέγιο «Loop Junior College» και μετά την αποφοίτησή του ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές μεταξύ των οποίων και του ασφαλιστή της Metropolitan Life.

  Δεν αρκέστηκε μόνο με το Κολέγιο, αλλά συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Οικονομικών του πανεπιστημίου Northeastern University.

  Μετά συνεργάστηκε με τον  αδελφό του στο ζαχαροπλαστείο μέχρι το 1989 που αποφάσισε να μετακομίσει στην Βόρεια Καρολίνα.

  Το 1992 άνοιξε το εστιατόριο «Τhe Omega House Family Restaurant» in 1992, το οποίο με το δαιμόνιο της φυλής και με την σκληρή εργασία κατέστη ένα από τα καλύτερα της περιοχής.  Το 2009 συνταξιοδοτήθηκε και τα ηνία της επιχείρησης τα ανέλαβε ο γιος του Νικόλαος, ο οποίος προ ενός περίπου έτους προέβη στην πώλησή του.  

  Η οικογένεια εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τις κ.κ. Lydia Brewer, και Stefanie Hagler, από το νοσοκομείο Hospice, οι οποίες υπήρξαν οι άγγελοί του.  

  Την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου από τις 4-7 μ.μ. οι συγγενείς και οι φίλοι θα συγκεντρωθούν στο εστιατόριο «The Omega House Restaurant», 1498 Peters Creek Parkway, Winston-Salem, N.C. on Sunday για να τιμήσουν την μνήμη του.

  Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 θα συγκεντρωθούν στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Winston-Salem, της Βόρειας Καρολίνας για να παραστούν στο 40ήμερο μνημόσυνο.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.