Τζορτζ Τσούνης: Στις 12/1 ο διορισμός του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

0
Ο τιμώμενος Τζορτζ Τσούνης. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (www.mononews.gr) Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη για την επικύρωση του διορισμού του στην θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της υποψηφιότητας του κ. Τσούνη.

Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει με περιορισμένη φυσική παρουσία, όπως ορίζουν τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Γερουσία για την πανδημία.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Μετανάστης δεύτερης γενιάς, ο Τζορτζ Τσούνης φοίτησε σε ελληνικό σχολείο από τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Νέα Υόρκη και είναι παρόν σε κάθε σημαντική στιγμή της ομογένειας.

Η απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν να προτείνει έναν Ελληνοαμερικανό για τη θέση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα και όχι έναν διπλωμάτη καριέρας, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ, του leadership 100 και άλλων οργανώσεων που στηρίζουν Ελληνικές πρωτοβουλίες, ενώ ανήκει και στο τάγμα των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.