Γεώργιος Ν. Χατσόπουλος – George N. Hatsopoulos (1927 – 2018)

  0

  Ο Γεώργιος Ν. Χατσόπουλος (George N. Hatsopoulos) την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Λίνκολν της Μασαχουσέτης.

  Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 2.00 – 3.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 17 Merriam St., Lexington, ΜΑ. Αμέσως μετά θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον ίδιο ναό. Θα  ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Lincoln Cemetery, Lincoln, MA.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Δάφνη Χατσοπούλου, το γένος Φυλακτοπούλου, τα παιδιά Nicholas G. Hatsopoulos, Marina Hatsopoulos Bornhorst και το σύζυγό της Walter Bornhorst, τα εγγόνια Natasha, Christopher και Thomas, τα αδέλφια John και Patricia Hatsopoulos, τους κουνιάδους Alexis και Mariella Phylactopoulos, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών, όπως αναφέρεται στην εγκυκλοπαίδεια, γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1927 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Μετά την αποφοίτηση από το Πολυτεχνείο Αθηνών ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές στο φημισμένο MIT και το 1954 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Μετά από δύο χρόνια ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή.

  Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητές της εποχής του στον τομέα της θερμοδυναμικής και ήταν συνιδρυτής της εταιρείας Thermo Electron Corporation.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στα: MIT Enterprise Forum Greece, payable to Technology Enterprise Forum, c/o Antoinette Matthews, 1 Main St., 13 Floor, Cambridge, MA 02141 https://www.mitefgreece.org/donate είτε στο College Year in Athens, P.O. Box 390890, Cambridge, MA 02139 https://www.cyathens.org/148/1/Donate-now/

  Η ευθύνη της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Concord Funeral Home» στο Κόνκορντ της Μασαχουσέτης.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.