Γεμάτη εκπλήξεις η βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη εν μέσω πανδημίας

0
153
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ίσως εκείνοι που βιάστηκαν να ξεγράψουν από τον χάρτη τη Νέα Υόρκη και μετακόμισαν σε πιο θερμές πολιτείες, με αφορμή τον κορωνοιό, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, ιδιαίτερα τώρα καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα.

Γιατί ακόμα κι αν βρισκόμαστε μέσα σε περίοδο πανδημίας, εντούτοις η παράδοση που θέλει την πόλη μας να βάζει τα γιορτινά της συνεχίζεται με μεγάλη αφοσίωση.

Από την μια, το κλίμα των ημερών που θέλει να βγαίνει ο κόσμος και να ψωνίζει έστω και με μάσκες, από τη άλλη το στόλισμα των βιτρινών στα μαγαζιά, οι πλατείες με τα φωτεινά δένδρα στις γειτονιές, το μεγάλο και φωτεινό δένδρο στο Ροκφέλερ Σέντερ, συνθέτουν μια όμορφη εικόνα και δίνουν ελπίδα και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τον κορωνοιό.

Οι «Αναμνήσεις» προσπάθησαν να καταγράψουν, τα σημαντικότερα σημεία που στολίζουν την πόλη μας και πιστεύουμε ότι κατάφεραν να πιάσουν τον σφυγμό της πόλης, που ετοιμάζεται να δεχθεί και να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης και της γενναιοδωρίας που φέρνουν μαζί τους τα Χριστούγεννα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ο περίπατός μας ξεκίνησε εδώ και αρκετές μέρες στο ύψος του δρόμου 59, απένατι από το Σέντραλ Παρκ και μπροστά απο το φημισμένο ξενοδοχείο Πλάζα. Εσείς βέβαια μπορείτε να κάνετε τον ίδιο περίπατο σε μια μόνο ημέρα.

Εκεί, στον δρόμο 59, υπάρχει ένα μικρό πάρκο και μπροστά στο πάρκο στήθηκε ένα όμορφος διάκοσμος από χριστουγεννιάτικες μπάλες και άλλα στολίδια. Είναι πράγματι μια αξιόλογη στάση στην βόλτα μας.

Πριν όμως συνεχίζουμε τον περίπατο στην 5η λεωφόρο ας κάνουμε μια παράκαμψη στην διπλανή έκτη λεωφόρο, πολύ κοντά στο Ραδιο Σιτυ.

Οι χριστουγεννιάτικες μπάλες συναγωνίζονται τα ολόλευκα φωταγωγημένα δέντρα. Φωτογραφία: ETA PRESS

Φέτος ο διάκοσμος δεν διαφέρει απο άλλες χρονιές, αλλά με λύπη διαπιστώσαμε ότι στο «Ράδιο Σίτυ» εκτός απο τις πινακίδες της μαρκίζας, δεν στήθηκαν τα φωτεινά δένδρα και δεν στάθμευσαν απέξω οι καμήλες και τα άλλα ζώα της φάτνης. Ούτε και το έλκηθρο του Αϊ- Βασίλη. Και οι «Ροκέτς». Αυτές συνεχίζουν το δύσκολο θέαμα, αλλά μόνο σε σοου για την τηλεόραση.

Θα χρειαστεί στην συνέχεια, να περάσετε απο μπροστά απο το «Ράδιο Σίτυ» για να πάτε στο δένδρο του Ροκφέλερ. Πριν απο αυτό όμως να θυμάστε ο ίδιος οργανισμός, το «Ροκφέλερ Σεντερ Ασσοσιέσιον» στόλισε και πάλι τα κτήρια στην 6η λεωφόρο με τις μεγάλες κόκκινες μπάλες και τα ζαχαρένια ασπρο-κόκκινα μπαστουνάκια.

Για να κατευθυνθείς προς το «Ροκφέλερ Σεντερ» θα ακολουθήσεις υποχρεωτικά, την διαδρομή απο την 6η προς την 5η λεωφόρο μέσα στο δρόμο 50 που παραμένει κλειστός για τα αυτοκίνητα.

Τα πολύθχρωμα ζαχαρωτά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Εδω θα σας δώσουμε ενα «τιπ», μια συμβουλή.

Αν θέλετε να αποφύγετε τις γραμμές και τον συχνωτισμό καλύτερα να δείτε το δένδρο απο τον πίσω μεριά. Κι αν θέλετε να το δείτε απο πολύ κοντά χωρίς όμως να δείτε το παγοδρόμιο και τους «Αγγέλους», τότε «προσποιηθείτε» ότι θέλετε να πάτε στο γνωστό μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών FAO Schwarz θα χαρείτε έτσι και το δένδρο και τα παιχνίδια. Αν μάλιστα συνοδεύεται και παιδιά τότε η στάση θα είναι υποχρεωτική.

Φεύγοντας μην διστάσετε να περπατήσετε λίγα μέτρα αλλά απο το πεζοδρόμιο του δρόμου 48 για να φτάσετε πάλι, χωρίς ουρές και συνωστισμό στην 5η λεωφόρο, μπροστά απο το πολυ-κατάστημα Saks Fifth Avenue, μια που εκεί έχει στηθεί και φέτος ενα υπέροχο σοου ήχου και εικόνας. Μην το χάσετε. Μαζί με τα περίφημα παράθυρα του ίδιου καταστήματος, που είναι αφερωμένα στην πόλη με σκηνές απο την ζωή στη Νέα Υόρκη.

Αν μάλιστα περπατήσετε από την απέναντι πλευρά θα έχετε καλύτερο πεδίο για φωτογραφίες και ακριβώς πίσω σας, θα δείτε τους «Αγγέλους».

Τώρα αν μετά από τον τεράστιο αυτό κύκλο έχετε κουράγιο και για άλλες εικόνες συνεχίστε την ξενάγησή σας επάνω στη λεωφόρο Broadway με τα κλειστά φώτα και τα σφραγισμένα μαγαζιά της εστίασης θα συναντήσετε και τα περίφημα Christmas Stores, που όλο τον χρόνο προβάλλουν από τις βιτρίνες τους τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Απο εκεί διαλέξτε εσείς τον επόμενο σταθμό. Η ανεβείτε προς το άγαλμα του Κολόμβου, στο ύψος του ομώνυμου πάρκου με τις φωτεινές χιονο-νυφάδες του πύργου της Time Warner ή κατεβείτε προς την Τάιμς Σκουέρ, Εκεί όλο και κάτι θα σας θυμίσει ότι έρχονται Χριστούγεννα. Καλό περίπατο, καλές και γλυκιές αναμνήσεις και καλές γιορτές.

Οι ομογενείς οι οποίοι κάθε χρόνο προσφέρουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Φωτογραφία: ETA PRESS
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ. Φωτογραφία: ETA PRESS
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ. Φωτογραφία: ETA PRESS
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ. Φωτογραφία: ETA PRESS
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.