ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο ηλιόλουστο Μαιάμι, έλαβε χώρα το Σάββατο 11/12 ο γάμος της δραστήριας πρώην προέδρου της Κυπριακής Νεολαίας, της Λώρας Νερούλια, δεύτερης κόρης του γνωστού ομογενή Συνταγματάρχη εν αποστρατία, Αντώνη Νερούλια, με τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον εξαίρετο και βραβευμένο Σεφ Χρήστο Μπισιώτη.

Αν κοιτούσε κανείς γύρω του την ώρα που η κλασική «Rolls Royce» που μετέφερε τη νύφη, έφθασε στην Εκκλησία θα παρατηρούσε ότι οι περισσότεροι από τους καλεσμένους είχαν έρθει από Νέα Υόρκη.

Αλλά φυσικά, όταν φτάνει εκείνη η στιγμή, όλοι οι καλεσμένοι δεν βλέπουν τίποτα άλλο, εκτός από τη νύφη, το αρχοντικό χτένισμα της και το πλούσιο δαντελένιο νυφικό της, με ένα όμορφο και μακρύ πέπλο.

Η γαμήλια τελετή έλαβε χώρα στο ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μαϊάμι, όπου έχει μετακομίσει η νύφη εδώ και λίγα χρόνια.

Στιγμιότυπο από το μυστήριο του γάμου της Λώρας Νερούλια και του Χρήστου Μπισιώτη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Λώρας και Χρήστου Μπισιώτη.

Ήταν πράγματι μια όμορφη στιγμή που έδωσε την ευκαιρία να ζήσουν μια παραδοσιακή τελετή, οι φίλοι του ζευγαριού, που ήρθαν από την Κύπρο, την Ελλάδα και τις δύο πλευρές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πώς γνωρίστηκαν;

Η ιστορία της γνωριμίας των νεόνυμφων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη και όπως λέει η Λώρα, το πρώτο ραντεβού κράτησε 12 ώρες και φυσικά έγινε στη Νέα Υόρκη, πριν από 2 χρόνια.

Η γνωριμία τους έγινε τυχαία σε ένα κλαμπ κι εκείνο που τράβηξε την προσοχή της Λώρας ήταν ένα τατουάζ του Ολυμπιακού, ζωγραφισμένο στο χέρι του Χρήστου. Ήταν χαραγμένο προς τιμή του Πρωταθλητή του Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού.

Έτσι κι αφού αντάλλαξαν τις πρώτες κουβέντες, έκαναν μια βόλτα στο πάρκο της Αστόριας και το πρωί της άλλης μέρας πήγαν για πρώτη φορά στην Εκκλησία μαζί.

Οι νεόνυμφοι Χρήστος Μπισιώτης και Λώρα Νερούλια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Λώρας και Χρήστου Μπισιώτη.

Από εκείνη την μέρα και μέχρι να φτάσουμε στην γαμήλια τελετή έγιναν πολλά στην ζωή και των δύο και παρουσιάστηκαν πάρα πολλά εμπόδια στην επαγγελματική τους ζωή.

Φαίνεται όμως ότι τελικά αυτά τα εμπόδια έδωσαν και στους δύο δύναμη και με την αγάπη ξεπεράστηκαν.

Οσοι γνωρίζουν την νύφη, ξέρουν ότι πρόκειται για μια από τις πιο δραστήριες Κυπριωτοπούλες που διαθέτει η Ομογένεια.

Η Λώρα Νερούλια, είναι μια επιτυχημένη επαγγελματίας στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και του Μάρκετινγκ , που το 2015 μετακόμισε στο Μαϊάμι για να ξεκινήσει δουλειά σε μια νέα εταιρεία.

Έτσι κι ενώ μέχρι τότε κατείχε και την θέση της προέδρου στο κλαμπ των Young Professionals του Κύπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Λώρα τόλμησε να κάνει την μεγάλη αυτή αλλαγή στην επαγγελματική της καριέρα και ξεκίνησε πλέον ένα νέο κεφάλαιο.

Η Λώρα Νερούλια και η Τίνα Βουρνά. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Λώρας και Χρήστου Μπισιώτη.

Αυτή την στιγμή η Λώρα είναι η Executive Director of the Miami Hospitality Alliance .

Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος που αφίχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ελλάδα  τα Χριστούγεννα του 2007 (γιατί εκείνη την ημέρα βρήκε το πιο φτηνό εισιτήριο) με σπουδές στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων (ΟΤΕΚ), ξεκίνησε σχεδόν άγνωστος μεταξύ αγνώστων, αλλά πολύ γρήγορα κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογο όνομα, έχοντας εργαστεί στα καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, ‘’Eataly NYC Flatiron’’, ‘’Per Se’’ ,’’Avra Madison’’, ‘’Avra Beverly Hills’’ , ‘’Milos at Hudson Yards’’, μέχρι που αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό του και τότε ενέσκυψε η Πανδημία του COVID-19.

Όποτε αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να συνεργαστεί με τα εστιατόρια MILA Miami και αυτή την στιγμη εργαζεται για τον περιφημο Chef Mario Carbone στο εστιατόριο του στο Μαϊαμι «Carbone».

Στο μεταξύ είχε εργαστεί και ήταν υποψήφιος για το Michelin Star στο εστιατόριο «The Greek» ενώ προσκλήθηκε να πάρει μέρος από τον Executive Chef του Λευκού Οίκου, στην προετοιμασία του ετήσιου Congressional Dinner.

Οι νεόνυμφοι ενώ ξεφαντώνουν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Λώρας και Χρήστου Μπισιώτη.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζητήσει ο Σεφ το χέρι της αγαπημένης του από τον βλοσυρό Συνταγματάρχη Αντώνιο Νερούλια. Εκείνος του συνέστησε να περιμένει για λίγο, οπότε τον Νοέμβριο του 2020 κι αφού πήρε την ευχή του πατέρα της νύφης, έγιναν οι αρραβώνες, ενώπιον όλων των μελών της οικογένειας της Λώρας.

Πάνω από 100 καλεσμένοι είχαν προσκληθεί στην γαμήλια τελετή που τελέστηκε στο ναό του Ευαγγελισμού στο Μαϊάμι, από τον αξιοσέβαστο, π. Φρανκ Μαρανγκό

Στην διάρκεια του μυστηρίου όμως, τόσο η Λώρα όσο και ο Χρήστος άκουσαν μια γνώριμη φωνή που έβγαινε από το ιερό να ψέλνει τους ύμνους.

Δεν ήταν άλλος από τον προϊστάμενο της κοινότητάς τους, στο Rye της Νέας Υόρκης, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ηλία Βίλλη, που κράτησε μυστική την άφιξη του μέχρι εκείνη την στιγμή.

Η Λώρα Νερούλια και ο Χρήστος Μπισιώτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Λώρας και Χρήστου Μπισιώτη.

Η συγκίνηση, έφερε δάκρυα στα μάταια και των δύο.

Αλλά ας μην βιαστούμε να φτάσουμε στην λήξη της τελετής, που αν και απλή, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας παραδοσιακής τελετής γάμου, όπως συμβαίνει στην Κύπρο, με λίγες φυσικά ιδιαιτερότητες.

Όπως την λαμπερή ασημένια λιμουζίνα, που έφερε τη νύφη στην πόρτα της Εκκλησίας.

Δεν πρόλαβε να βγει η Λώρα από την λιμουζίνα συνοδευόμενη από τον πατέρα της και έτρεξε κοντά της ο γαμπρός με ένα φιλί στο μάγουλο.

Συνήθως, το ζευγάρι περιμένει στον πρόναο, αλλά εδώ άρχισαν αμέσως να παίζουν τα όργανα και η μάνα της νύφης ευχόταν: «η ώρα η καλή». Ετσι εισήλθαν όλοι στο προαύλιο του ναού και ανέμεναν το κάλεσμα του ιερέα να ξεκινήσει η τελετή, με κουμπάρους τον Ρένο Ευθυμίου και την Tίνα Βουρνά.

Στιγμιότυπο από την προετοιμασία του γαμπρού. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Λώρας και Χρήστου Μπισιώτη.

Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτού του γάμου, το γεγονός ότι στην ομάδα των παρανύμφων, όπως λέμε τα μικρά παιδιά που συνοδεύουν το ζευγάρι κρατώντας το νυφικό και τις λαμπάδες του γάμου, ήταν και τα δύο παιδιά του γαμπρού, Χρήστος Μπρένταν και η Άννα Μπέλα, από προηγούμενο γάμο.

Aκολούθως η είσοδος στον κυρίως ναό έγινε σύμφωνα με το τυπικό, όπου η Λώρα με ένα εντυπωσιακό νυφικό του οίκου St. Patrick, συνοδευόταν από τον πατέρας της, που ειδικά για την περίσταση φορούσε σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την επίσημη στολή του Συνταγματάρχη.

Την προετοιμασία της νύφης είχε αναλάβει ο Όλιβερ Colmenares, σε ότι αφορά το χτένισμα και το μακιγιάζ.

Τα λουλούδια και τα μπουκέτα ήταν προετοιμασμένα από το Anthology Co. Floral Studio, ενώ οι λαμπάδες και οι μπομπονιέρες προέρχονταν από το γνωστό μαγαζί με προϊόντα γάμων και βαφτίσεων GL Markellas.

Για τον συντονισμό της τελετής και την ρύθμιση των λεπτομερειών το ζευγάρι συνεργάστηκε με την Κarma Goddess, επαγγελματία στην οργάνωση εκδηλώσεων.

Μετά την τελετή ακολούθησε ένα πλούσιο γλέντι στο φημισμένο «Briza on the Bay».

Εκεί, τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός μαζί με τους συγγενείς και τους καλεσμένους συνέχισαν το γλέντι, που είχε ξεκινήσει παραδοσιακά από το σπίτι της νύφης, από νωρίς το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, με ελληνική και κυπριακή μουσική.

Ήταν μια ευκαιρία να ξεκινήσουν το όμορφο ταξίδι της κοινής πλέον ζωής με τις ευχές όλων όσων αγαπούν.

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους, αλλά και στον υποφαινόμενο, η δημοσίευση στην πρώτη σελίδα της αθλητικής εφημερίδας της Αθήνας «Πρωταθλητής», της φωτογραφίας του ζεύγους , μια ημέρα πριν από τον γάμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, την φωτογραφία έστειλε ο Γαμπρός, που έχει ιδιαίτερες επαφές με τον κόσμο του Ολυμπιακού, στον οποίο και απευθύνεται η εφημερίδα.

Οι «Αναμνήσεις» συγχαίρουν τους νεόνυμφους και τους εύχονται βίο ανθόσπαρτο και στην πορεία να τον διανθίζουν με όμορφες στιγμές.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.