Φαίη Σπανού – Faye Spanos (1926 – 2018)

  0

  ​H Φαίη Σπανού (Faye Spanos) την Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης, 16 Αυγούστου 2018, θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου , 920 W. March Lane, στο Στόκτον της Καλιφόρνια, όπου στις 6.00 μ.μ. θα ψαλεί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής, 17 Αυγούστου 2018, στις 9:30 π.μ. στον εν λόγω ναό χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, του μητροπολίτη Δαρδανελλίων, Νικήτα (εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και του μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο, κ. Γεράσιμου.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Αλεξ Σπανό, τα παιδιά τους Ντιν (Dean), Ντέα (Dea), Αλέξη (Alexis) και Μιχάλη (Michael) καθώς και τους/τις συζύγους τους, τα 15 εγγόνια και τα 10 δισέγγονα.

  Το ζεύγος Αλεξ και Φαίης Σπανού ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες όχι μόνο τω ομογενών, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας της Καλιφόρνια. Είναι ευεργέτες της Μητροπόλεως του Αγίου Φραγκίσκου, της Αρχιεπισκοπής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτες των Chargers και η θλιβερή είδηση για το θάνατό της μονοπώλησε την ειδησεογραφία της προηγούμενης Τρίτης και Τετάρτης τόσο των τοπικών όσο και των παναμερικανικής εμβέλειας μέσων ενημέρωσης.

  Η εκλιπούσα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως του Αγίου Φραγκίσκου Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στο Tarpon Springs της Φλόριδα. Γονείς της ο Νικήτας και η Δέσποινα Παπαφακλή (Nikitas και Despina Papafaklis) οι οποίοι κατάγονταν από την Σύμη.

  Στα 18 της χρόνια, γνώρισε τον Αλεξ Σπανός (Alex Spanos) που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία και παντρεύτηκαν το 1948 στο Τάρπον Σπρινγκς.

  Μετά τον γάμο τους εγκαταστάθηκαν στο Στόκτον της Καλιφόρνιας όπου εργάστηκαν ο ένας στο πλευρό του άλλου και κατάφεραν να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο.

  αΟι οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεές στο Saint Nicholas Ranch and Retreat Center c/o Greek Orthodox Metropolis of San Francisco, 245 Valencia Street, San Francisco, CA 94103 είτε στο Stockton Scholars Endowed Fund at UOP University of the Pacific (University Development/Stockton Scholars Endowed Fund, 3601 Pacific Avenue, Stockton, CA 95211.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.