ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης το βράδυ της Τετάρτης, 4 Αυγούστου 2021 υποδέχτηκε με σεβασμό και αγάπη τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο που πραγματοποίησε την πρώτη ποιμαντορική επίσκεψη.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δημήτριος Παύλου (James Pavlow), ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Ντίνος Δημητρίου και άλλα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους ηγέτες της κοινότητας για το θεάρεστο έργο που επιτελείται και για το ενδιαφέρον τους για τη νέα γενιά, για τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής,, κ. Ελπιδοφόρος ενώ απονέμει το μετάλλιο της Αγίας Τριάδας στον πρόεδρο της κοινότητας, κ. Ντίνο Δημητρίου. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.

Παράλληλα απένειμε το μετάλλιο της Αγίας Τριάδας στον πρόεδρο της κοινότητας, κ. Ντίνο Δημητρίου.

Μετά το πέρας της παράκλησης η κοινότητα παρέθεσε δείπνο στην κοινοτική αίθουσα.

Η εν λόγω κοινότητα αν και έχει την έδρα της στο Χάμιλτον της Νέας Ιερσέης είναι ευρύτερα γνωστή ως κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης. Ιδρύθηκε το 1922 και το 1969 εξαγόρασε το νέο οικόπεδο στο Χάμιλτον, στο οποίο ανέγειρε το νέο συγκρότημα. Το 1922 αριθμούσε 40 οικογένειες, ενώ σήμερα εν έτη 2021 αποτελεί πόλο έλξης για τετρακόσιες περίπου οικογένειες που διαβιούν στο Χάμιλτον, στο Τρέντον και στις όμορες περιοχές της Νότιας Νέας Ιερσέης και της Νοτιοανατολικής Πενσιλβάνιας.

Το κοινοτικό συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα άρχισαν ήδη τον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν μεγαλύτερη αίγλη, καθώς θα συμπέσουν με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.  

Ο πρώην πρόεδρος και ευεργέτης της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον, Δρ. Σπύρος Σπυρέας ενώ συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.
Οι ιεροψάλτες, ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, οι ιεροψάλτες και οι ιεροδιάκονοι. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.
Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης, π. Δημήτριος Παύλου (fr. James Pavlow) Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.
Στην τρίτη σειρά διακρίνονται οι ευεργέτες της κοινότητας Δρ. Σπύρος και Δρ. Αμαλία Σπυρέα με την κόρη τους Μαρία Σπυρέα. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.