Επιτυχημένο το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Ο πρόεδρος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Νικόλαος Παπαϊωάννου με τις Κυρίες της Φιλοπτώχου που σχολήθηκαν με την προετοιμασία των σαλάτων και άλλων εδεσμάτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας διοργάνωσε με επιτυχία το τετραήμερο ελληνικό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Μαϊου 2023 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Μαϊου 2023.

Πρόκειται για το 49ο Ελληνικό φεστιβάλ, το οποίο παρείχε την δυνατότητα στους ομογενείς και φιλέλληνες να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, να γευτούν τα ελληνικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των χορευτικών του Σχολείου.

Εφέτος η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ και το κοινοτικό συμβούλιο απέδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχαγωγία και είχαν περισσότερα παιγνίδια στο Λούνα Παρκ, καθώς επίσης και περισσότερα περίπτερα.

Αν και το Σάββατο έβρεχε σχεδόν όλη την ημέρα, εν τούτοις οι ιθύνοντες και ο πρόεδρος Νικόλαος Παπαϊώννου επεσήμαναν ότι οι ιδανικές καιρικές συνθήκες της Πέμπτης, της Παρασκευής και της Κυριακής κάλυψαν την διαφορά και το φεστιβάλ στέφθηκε με επιτυχία.

Στιγμιότυπο από την ταβέρνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το απόγευμα της Κυριακής το φεστιβάλ το επισκέφθηκε και ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης, ο οποίος συνομίλησε και συγχάρηκε τους ιθύνοντες της κοινότητας και τις δεκάδες των εθελοντών που εργάστηκαν άοκνα όλο το τετραήμερο.

Ο εφημέριος, π. Νικόλαος Πάρος, ο πρόεδρος της κοινότητας Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο αντιπρόεδρος Βασίλειος Κωνσταντάς κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το 49ο Ελληνικό Φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών.

Επωφελούμενοι της ευκαιρίας οι ηγέτες της κοινότητας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς και τους δωρητές του φεστιβάλ, για τα στελέχη και τα μέλη που εργάστηκαν άοκνα, καθώς επίσης και όλους τους επισκέπτες του τετραημέρου.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νικόλαος Πάρος, π. Ηλίας Βίλλης, Γκάρυ Σιδέρης και Νικόλαος Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθελοντές, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τις ψησταριές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο π. Νικόλαος Πάρος, ο Νικόλαος Παπαϊωάννου, η Ευθαλία Κάττου και ο Βασίλειος Κωνσταντά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νικόλαος Παπαϊωάννου, Ευθαλία Κάττου, π. Ηλίας Βίλλης, π. Νικόλαος Πάρος και Δρ. Ειρήνη Γράψια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο εκπαιδευτικός Γιάνννης Τηλιακός με τους μαθητές του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας μοίραζαν αναμνηστικά δώρα και ενημεωρτικά φυλλάδια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το φεστιβαλ του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Παπαϊωάννου, Βασίλειος Κωνσταντάς, π. Ηλίας Βίλλης και ο π. Νικόλαος Πάρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιάννης Τηλιακός, κέντρο, με τους μαθητές στο περίπτερο του Σχολείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το λούνα παρκ που λειτούργησε επί της 30ής Παρόδου, απέναντι από το σχολείο και ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα περίπτερα του φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.