Επιστρέφουν στο «στέκι» τους στο Γουάιτστον με σαρακοστιανά οι Καστοριανοί

Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ανακοίνωσή του, στο Facebook ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» γνωστοποιεί στα μέλη του ότι από την προσεχή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, επιστρέφουν σε ημι-κανονικούς ρυθμούς με την επαναλειτουργία της Λέσχης στα γραφεία του Συλλόγου στο Γουάιτστον.

Με την ευκαιρία της συμβολικής αυτής επαναλειτουργίας και με όλα τα  απαιτούμενα μέτρα προστασίας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας, ο σύλλογος κάνει πρώτος από όλους τους υπόλοιπους ομογενειακούς φορείς το βήμα για να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές των μελών του, όπως την εννοούσαμε πριν από ένα ακριβώς χρόνο, όταν βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό του Κορωνοϊού.

Αναβιώνουν τα Σαρακοστιανά έθιμα

Η ανακοίνωση του Συλλόγου «Ομόνοια» δεν έμεινε όμως στα…λόγια. Προχώρησε ένα ακόμη βήμα θυμίζοντας σε όλους την αφοσίωση των Καστοριανών στις παραδόσεις και τα εθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Ετσι, την Κυριακή 14 Μαρτίου στην αυλή του Συλλόγου θα προσφέρουν νηστίσιμα εδέσματα με την ευχή για μια «καλή Σαρακοστή».

Η προσφάτως ανακαινισμένη Λέσχη του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”.

Θα υπάρχει μπουφές με φασολάδα, λαγάνες και χαλβά για όσους αισθάνονται άνετοι να επισκεφτούν την αυλή.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα την ευκαιρία να δουν και τα έργα βελτίωσης και που έχουν γίνει στο σύλλογο με πρωτοβουλία του Δ.Σ., τα μέλη του οποίου έδωσαν όλο αυτό το διάστημα τον προσωπικό τους χρόνο και εργάστηκαν με σκοπό να ανακαινίσουν την αίθουσα εκδηλώσεων και τους χώρους υποδοχής.

Γίνεται μάλιστα ιδιαίτερη μνεία  στα μέτρα προστασίας που αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι της δράσης με στόχο την επαναλειτουργία του Συλλόγου.

Η πεντακάθαρη λέσχη του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου «Ομόνοια» για τα μέλη της αναφέρει τα εξής:

 1. Η είσοδος επιτρέπεται μέχρι και 25 άτομα. (25% της χωρητικότητας)
 2. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 9-1μμ.
 3. Η είσοδος επιτρέπεται σε όσους έχουν κάνει το COVID-19 εμβόλιο.
 4. Η είσοδος επιτρέπεται εφόσον φοράτε μάσκα. Καλύπτετε τη μύτη και το στόμα σας με τη μάσκα. ‘Όταν βήχετε να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας. Πλένετε αμέσως τα χέρια σας.
 5. Διατήρηση 6ft απόστασης.
 6. Σε πρώτο στάδιο δεν επιτρέπεται η χαρτοπαιξία.
 7. Ακολουθείστε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, να πλένετε και να απολυμαίνετε τα χέρια σας.
 8. Υποχρεωτικός έλεγχος θερμοκρασίας και συμπλήρωση ερωτηματολογίου, πριν την είσοδο στο κτίριο του Συλλόγου. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αν είχατε συμπτώματα ή διαπιστωθεί θετικοί για COVID-19.
 9. Μείνετε σπίτι αν αισθάνεστε άρρωστοι.
 10. Αναφέρετε συμπτώματα ή έκθεση σε κρούσμα COVID-19.
 11. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος ο Σύλλογος έχει λάβει μέτρα για απολύμανση, καθαρισμό και εντοπισμό όλων των επαφών με αυτό.
 12. Αν δεν ακολουθείτε τους κανόνες, η είσοδος θα απαγορευτεί.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=878492039393040&id=233490773893173

Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.