Επιστολή στον εκδότη: Η Ομοσπονδία πάει για φούντο ως φαίνεται

1
Ο Αχιλλέας Λυγγέρας.

«Πάταξον μεν, άκουσον δε» έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι. Να όμως που αρκετοί, εξουσιομανείς κατ´ εμένα, παράγοντες αμφοτέρων των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας, δεν ακούνε κανέναν και ιδού το αποτέλεσμα. Η Ομοσπονδία πάει για φούντο ως φαίνεται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Είναι δεδομένο πως η διαιρεμένη Ομοσπονδία δεν πάει μπροστά χωρίς κανέναν καπετάνιο στο τιμόνι της και ειδικά μέσα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ήρθε πλέον ο καιρός να φύγουν οι παράγοντες των δυο αντιμαχόμενων πλευρών. Οι ίδιοι που έφεραν την Ομοσπονδία στα σημερινά της διοικητικά χάλια, αποκλείεται να βρουν την λύση στο διοικητικό αδιέξοδο που αυτή βρίσκεται σήμερα.

Επειδή λοιπόν δεν γίνεται τίποτα με τους παλιούς παράγοντες της Ομοσπονδίας, εκεί που έφτασαν τώρα τα πράγματα, υπάρχει μόνο μια άμεση και λογική λύση. Παίρνει τα ηνία της Ομοσπονδίας μια μεταβατική διοικητική επιτροπή πέντε αδιάφθορων και ικανών Ομογενών, με τα κατάλληλα διοικητικά και ηγετικά προσόντα, διορισμένη με κοινή απόφαση 15 με 20 προέδρων, σοβαρών και πιστοποιημένων συλλόγων, μέχρι να φτάσει η Ομοσπονδία στις εκλογές, που θα γίνουν μόνο μετά την αναμόρφωση του καταστατικού της και την πιστοποίηση των συλλόγων.

Είμαι σίγουρος πως η παραπάνω πρόταση πολλών Ομογενών είναι εφικτή και άμεσα εφαρμόσιμη. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να γίνομαι αιχμηρός και να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους απερχόμενους παράγοντες της Ομοσπονδίας, ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω το παραμικρό εναντίον κανενός από αυτούς. 

Απλά βλέπω ξεκάθαρα αυτά που δεν μπορούν να δουν αυτοί, για το τι μέλλει γενέσθαι της Ομοσπονδίας και μέσω σκληρού «constructive confrontation», προσπάθησα και προσπαθώ ακόμη να τους κάνω να αντιληφθούν το επερχόμενο κλείσιμο της Ομοσπονδίας, μήπως και αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή τον εγωπαθή, αλλά καταστροφικό για την Ομοσπονδία τρόπο που λειτουργούν.

Τα καλύτερα στην Ομοσπονδία μπορούν να επιτευχθούν μόνο με νέους, ανιδιοτελείς (όχι αρπακτικά που θα την χρησιμοποιήσουν για το δικό τους προσωπικό όφελος) και μορφωμένους ηγέτες της Ομογένειας μας στο τιμόνι της, αμφοτέρων φύλλων, που έχουν τα απαιτούμενα διοικητικά προσόντα και όραμα για να φτάσουν την Ομοσπονδία εκεί που της αξίζει.

Πάντα με σεβασμό στην Ομογένεια μας,

Αχιλλέας Λυγγέρας.

Υ.Γ. Το στικάκι του οικονομικού ελέγχου της Ομοσπονδίας πρέπει να δοθεί πάραυτα σε όλα τα Ομογενειακά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές, ώστε να ενημερωθεί μέσω αυτών η Ομογένεια για τις σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες, που έλαβαν χώρα στην Ομοσπονδία.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Ω Ελλας ηρωων χωρα τι γαιδαρους βγαζεις τωρα – Γεωργιος Σουρης ~1890
    Υπαρχει επιχειρημα οτι με δυο χρονια απραγιας λογω κορωνοιου και ,εφοσον ο προηγουμενος προεδρος της Ομοσπονδιας και κυριως υπευθυνος για τις οικονομικες ατασθαλιες απεβιωσε ,να παραγραφουν τα ελλειμματα ως νεα ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ και να γινει η Γενικη Συνελευση της Ομοσπονδιας με σκοπο το νεο Διοικητικο Συμβουλιο να συνεχισει το εργο της Ομοσπονδιας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.