Κύριε διευθυντά,

Όποιοι και αν είναι οι πραγματικοί λόγοι για την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελου και την τιμωρία του Μεθόδιου με αργία από το Πατριαρχείο είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίον έγιναν και μας προβληματίζει έντονα.

Τόσο ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος που υπηρέτησε την ομογένεια επί 36 χρόνια όσο κι ο Μητροπολίτης Ευάγγελος πληροφορήθηκαν τις σχετικές αποφάσεις από «αποκλειστικό ρεπορτάζ» του «Εθνικού Κήρυκα».

Αντί να δίνουν αποκλειστικά τις αποφάσεις τους στον Εθνικό Κήρυκα, γιατί δεν εξηγούν στην ομογένεια, που αγαπά τους δύο μητροπολίτες και συντηρεί επί δεκαετίες τις μητροπόλεις τους για ποιους λόγους απομακρύνουν τον έναν και τιμωρούν τον άλλον;

Γιατί ανέστειλαν την ισχύ του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής;

Γιατί θα δημιουργήσουν νέο;

Γιατί όπως τουίταρε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος “θα ξαναχτίσουν την Αρχιεπισκοπή από τα θεμέλια”;  Ποιος ο λόγος;

Γιατί επιδεκτικά αγνοούν, απαξιούν κι επιχειρούν να αποδυναμώσουν την ομογένεια και τον ρόλο που διαδραματίζει στην Αμερική σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά και κυρίως τα Ελληνοτουρκικά θέματα; Όλοι μας άλλωστε θυμόμαστε την αλαζονική δήλωση του Αρχιεπισκόπου σε συνέντευξή του στη Λένα Αργύρη: «… η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η φυσική ηγεσία του ελληνοαμερικανικού λόμπι…»

Όχι! Το Ελληνοαμερικανικό λόμπι είναι τα εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών Ελληνικής καταγωγής που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτή τη χώρα.  Δεν είναι ούτε η Αρχιεπισκοπή, ούτε το Πατριαρχείο. Είναι οι ίδιοι ομογενείς που πληρώνουν τον μισθό του Αρχιεπισκόπου, των ιερέων, που συντηρούν την Αρχιεπισκοπή και τις εκκλησίες μας και από αυτά τα έσοδα χρηματοδοτείται και το Πατριαρχείο.

Θα ήταν καλό, τόσο το Πατριαρχείο όσο και ο Ελπιδοφόρος να σεβαστούν τους αγώνες και τις θυσίες γενεών και γενεών των Ελληνοαμερικανών. Άλλωστε σε αυτούς στηρίζονται.

Μετ΄ εκτιμήσεως  

Δημήτρης Χατζής, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης και πρόεδρος του Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.