Επίσκεψη φοιτητών του Columbia University στις εγκαταστάσεις του “Hope For Children” στην Κύπρο

0
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των Αμερικανών φοιτητών στην Κύπρο.

Επίσκεψη μελέτης στις εγκαταστάσεις του “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) στην Κύπρο πραγματοποίησε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

Η ενέργεια, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου, με έδρα τη Νέα Υόρκη, και του HFC μετά την εγκαθίδρυση του στις ΗΠΑ ως Οργανισμός 501(c)(3), με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Κατά την επίσκεψή τους, οι φοιτητές, με τη συνοδεία των καθηγητριών τους, επισκέφτηκαν τις υποδομές των προγραμμάτων του HFC σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του Οργανισμού, καθώς επίσης και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους στόχους του, μέσα από την ίδρυση του HFC USA.

Το Hope For Children είναι ο μοναδικός ΜΚΟ με έδρα την Κύπρο που έχει εγκαθιδρυθεί στις ΗΠΑ, με σκοπό να επεκτείνει και να ενδυναμώσει την πολυεπίπεδη δράση του στον τομέα της παιδικής προστασίας. Ο Οργανισμός έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα που περιλαμβάνουν τη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων για τη διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια σε παιδιά, την αξιολόγηση και στήριξη ανάδοχων οικογενειών, την παρέμβαση σε περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, τη στέγαση ασυνόδευτων παιδιών και άλλα πολλά.

Κατά την επίσκεψη, η ομάδα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την ευκαιρία που τους δόθηκε να μάθουν περισσότερα για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες και τις δράσεις του HFC και συζήτησε προτάσεις για ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Οργανισμού μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy ή να καλέσετε στο 737-314-1521.

Τέλος, εάν θέλετε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια του Οργανισμού να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που το χρειάζεται, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας με τους πιο κάτω τρόπους: “Hope For Children” CRC Policy Center USA / Citi Bank / Account number: 6868777321 /Routing number: 021000089

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.