Ενθουσιασμός για την παρέλαση της 7ης Απριλίου 2019 στη καρδιά της Φιλαδέλφειας

0
Στιγμιότυπο από πρόσφατη παρέλαση με το Άγημα της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: https://cdn.hellenicfed.org/media

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 198η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως, της υποδοχής των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, καθώς επίσης και της διοργάνωσης της παρελάσεως της 7ης Απριλίου 2019, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 26 Μαρτίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Φιλαδέλφεια.

Η παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, είναι αφιερωμένη στη 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όχι μόνο των μελών του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας, αλλά και όλων των κοινοτήτων και των συλλόγων μελών.

Καταλυτικό ρόλο στην κινητοποίηση και στον ενθουσιασμό, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργία Χαλάκου, έχει παίξει η πρώιμη επιλογή των τελεταρχών, η επιλογή του κεντρικού θέματος, καθώς επίσης και η έλευση για μια ακόμη φορά του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς. Το άγημα αναμένεται να φτάσει το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης και θα παραμείνει στη Φιλαδέλφεια για μια περίπου εβδομάδα.

Από αριστερά η πρόεδρος Γεωργία Χαλάκου με το σύζυγό της Δημήτρη και ο πρόεδρος του ΑΗΙ, Νίκος Λαρυγγάκης Φωτογραφία: https://cdn.hellenicfed.org/media

Τελετάρχης της παρέλασης είναι ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και επίτιμοι τελετάρχες ο πρώην πρόεδρος των Ποντίων  της Φιλαδέλφειας, Κυριάκος Μωσσαϊδης και ο Σύλλογος «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας.

Στην παρέλαση αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων από όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και εκατό μαυροφορεμένες γυναίκες και κάθε μια θα εκπροσωπεί και από έναν χρόνο και όλες μαζί ενωμένες θα εκπέμψουν το μήνυμα «δεν ξεχνούμε», «αγωνιζόμαστε», «ποτέ πια γενοκτονίες και προσφυγιά».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γεωργία Χαλάκου και η πρόεδρος της Επιτροπής παρελάσεως Γεωργία Κλέτσου αναφέρθηκαν και στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο “Merion”  όπου θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Ελευθερίας στους τελετάρχες.

Εφέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το επίσημο δείπνο παρατίθεται μια εβδομάδα πριν την παρέλαση και αυτό συνέβαλε στην επιμήκυνση κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα της διάρκειας των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην Φιλαδέλφεια.

Κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης παρουσιάστηκε η σειρά της παρελάσεως και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πριν και μετά την παρέλαση καθώς επίσης και το πρόγραμμα της υποδοχής των Ευζώνων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

30 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ το Σάββατο, 30 Μαρτίου και ώρα 4.30 μ.μ. θα παραθέσει στο ομογενειακό κέντρο “Merion” στη διεύθυνση 1301 US-130, Cinnaminson, NJ 08077 in Cinnaminson NJ το επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθούν τα Βραβεία Ελευθερίας στον τελετάρχη της παρέλασης, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, στον επίτιμο τελετάρχη Κυριάκο Μωσσαϊδη και στο Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας.

3 Απριλίου 2019

O Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων της Φιλαδέλφειας (Hellenic University Club of Philadelphia) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (Τhe Hellenic Film Society of New York City) και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα διοργανώσουν βραδιά ελληνικού κινηματογράφου με την επωνυμία “Greek Film Night at the Ritz”.

Η βραδιά θα λάβει χώρα στο κινηματοθέατρο Ritz Five στη διεύθυνση 214 Walnut St, Philadelphia, PA 19106 και περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Genocide – A true story» της Βασιλικής Τσανακτσίδου και την ταινία  «Τζαμάικα». Και οι δύο ταινίες είναι στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. “

4 Απριλίου 2019

Ο οργανισμός «PGBL- Philadelphia Greek Basketball League» σε συνεργασία με την επιτροπή παρελάσεως και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 και ώρα 8.00 μ.μ. θα διοργανώσουν στο γήπεδο Wells Fargo Center στη διεύθυνση 3601 S. Broad St, Philadelphia, PA, 19148 την 5η Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς με τους Sixers (5th Annual Greek Heritage Night at the Sixers).

Η ελληνική βραδιά περιλαμβάνει την τελετή έπαρσης της σημαίας, την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και παράσταση των χορευτικών συγκροτημάτων. 

Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση την οποία θα παρακολουθήσουν οι χιλιάδες των θεατών οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα του NBA μεταξύ της ομάδας “The Milwaukee Bucks” του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους οικοπεδούχους “Philadelphia 76ers”.

5 Απριλίου 2019

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 και ώρα 1.00 μ.μ. θα διοργανώσει στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας στη διεύθυνση 1400 John F Kennedy Blvd, Philadelphia, PA 19107, τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης , δίπλα στην αστερόεσσα και θα ολοκληρωθούν με την εκδήλωση για την ανακήρυξη από το Δήμαρχο της 25ης Μαρτίου ως Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τη Φιλαδέλφεια.

Στην τελετή αναμένεται να συμμετάσχουν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, οι τελετάρχες και το άγημα της προεδρικής φρουράς, η ηγεσία της Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι των συλλόγων και των κοινοτήτων, καθώς επίσης και τα χορευτικά. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι ηγέτες των ομογενειακών οργανώσεων θα μεταβούν στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας όπου υπάρχει το μοναδικό μνημείο στις ΗΠΑ για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και θα λάβει χώρα η κατάθεση στεφάνων και το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας.

7 Απριλίου 2019

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευαγγέλου, που θα λάβουν χώρα στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φιλαδέλφειας στη διεύθυνση 256 South 8th Street, Philadelphia, PA, 19107. Αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Η μεγαλειώδης παρέλαση θα ξεκινήσει στις 1.00 μ.μ. από τη συμβολή (16th Street and Benjamin Franklin Parkway) και θα κατευθυνθεί προς το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας όπου θα στηθεί και η εξέδρα των επισήμων.

Αμέσως μετά θα διοργανωθεί πολιτιστική εκδήλωση στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στη διεύθυνση 229 Powell Lane, Upper Darby, PA, 190820 με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Πρόγραμμα Ευζώνων

Το Άγημα των Ευζώνων θα συμμετάσχει στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις και σε άλλες μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν προς τιμή τους στη Φιλαδέλφεια, στο Ατλάντικ Σίτι, στο Τσέρι Χιλ και σε άλλες κοινότητες.

Το Σάββατο οι Εύζωνες θα παραστούν στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή τους η Πανικαριακή Αδελφότητα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχουν στην καθιερωμένη εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης.

Για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση επικοινωνήστε με την πρόεδρο Γεωργία Χαλάκου (302) 379-4335, την αντιπρόεδρο Γεωργία Κλέτσου (610) 547-0072, τον πρώην πρόεδρο Γεώργιο Χωριάτη (856)986-8972 είτε στο (484) 452-6106.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.