Ελπιδοφόρα η αποφοίτηση της «Τάξης 2024» του Λυκείου Αστόριας

0
Οι απόφοιτοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα, τους ιερείς και τους διευθυντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ρήση του Ισοκράτη «Οἱ τῆς ἠμετέρας παιδείας μετέχοντες εἶναι Ἕλληνες» επικαλέστηκε ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας για να εκφράσει όχι μόνο την χαρά του, αλλά και την χαρά των διακοσίων περίπου γονέων, μαθητών και στελεχών της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας που παρακολούθησαν με συγκίνηση και καταχειροκρότησαν την ομιλία της δεύτερης αριστεύσας (co – salutatorian) Κάρα Κουκ (Carrah Cook) στην τελετή αποφοίτησης.

Η τελετή αποφοίτησης των τριάντα μαθητών της «Τάξης – 2004» του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 6ης Ιουνίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» και κατά κοινή ομολογία ήταν συγκινητική και εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του σχολείου και της ελληνικής παιδείας με την γενικότερη έννοια του όρου.

Αν και η Κάρα εντάχτηκε στους κόλπους του σχολείου προ τεσσάρων ετών, εν τούτοις μίλησε με άπταιστα ελληνικά και εξέπληξε τους πάντες με την αναφορά της: «Είμαι πολύ περήφανη που ανήκω στην πνευματική οικογένεια του σχολείου του Αγίου Δημητρίου. Εδώ, σ’ αυτό το σχολείο, που έγινε δεύτερο σπίτι μου, έμαθα την ελληνική γλώσσα, γνώρισα τον ελληνικό πολιτισμό και διδάχτηκα τις αιώνιες ηθικές αξίες».

Η Τάξη του 2024 του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας..

«Μαζί με τους συμμαθητές μου και τις συμμαθήτριές μου πορεύτηκα, έβαλα στόχους, έκανα μαζί τους όνειρα και είμαι εδώ σήμερα, μπροστά σας για να σας ευχαριστήσω όλους, που με αγκαλιάσατε και με βοηθήσατε να φτάσω στην σημερινή μέρα. Όπως λέει και ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης στο ποίημά του «Ιθάκη» που διδαχτήκαμε στην τάξη των Ελληνικών βγήκαμε στον πηγαιμό για την Ιθάκη, και ήταν μακρύς ο δρόμος…» ανέφερε μεταξύ άλλων η ομιλήτρια, η οποία έγινε δεκτή και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα σπουδάσει αρχιτεκτονική στην Ισπανία.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η υποδιευθύντρια Ελένη Καραγιώργου, η οποία αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Τάξης του 2024 και τόνισε ότι έγιναν δεκτοί σε περισσότερα από ένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων και των σχολών «Ivy League Schools»  

Η παρουσία στην τελετή των παιδιών του νηπιαγωγείου που αποτελούν την «Τάξη του 2036» εξέπεμψε το δικό της μήνυμα και ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ότι το Λύκειο της Αστόριας έχει ευοίωνο μέλλον.

Από την απονομή των επαίνων και του διπλώματος στην Carrah Cook. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Διευθυντής του Λυκείου Δρ Τζον Αλφιέρι, επαίνεσε τις προσπάθειες των αποφοίτων του 2024, σημειώνοντας πως η φοίτησή τους σημαδεύτηκε και από πρωτοφανείς προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, του κορωνοϊού.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο επόπτης του σχολείου (Superintendent), π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και η πρόεδρος της κοινότητας Κέλλυ Μανέτα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλειος Διόμης (Vasilis Diomis), ο οποίος αποφοίτησε το 2003 και σήμερα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Τμήματος Market Risk της Morgan Stanley.

Στιγμιότυπο από την απονομή των διπλωμάτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«21 χρόνια πριν ήμουν και εγώ στην ίδια εξέδρα», επεσήμανε με έκδηλη την συγκίνηση ο Βασίλειος Διόμης υπενθυμίζοντας πως ο πατέρας του, Ιωάννης Διόμης, εξακολουθεί να είναι ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο σχολείο.

Εκτενή αναφορά έκανε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και εστίασε την προσοχή του στα εφόδια που έλαβε από το σχολείο και την κοινότητά του και του οποία του έδωσαν την δυνατότητα να ανέβει ένα μετά το άλλο τα σκαλιά της επιτυχίας και της καταξίωσης.

Η πρώτη αριστεύσασα (Valedictorian) Καλλιόπη Τσίρου εξέφρασε τις ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς, την οικογένεια και τους συμμαθητές της, υπενθυμίζοντας πως υπήρξε μαθήτρια του Αγίου Δημητρίου από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την αποφοίτηση.

Στιγμιότυπο από την απονομή του πτυχίου στον Παναγιώτη Θεολογίτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Καλλιόπη Τσίρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οικογένειά της, τους δασκάλους, τους ιερείς και τους ηγέτες της κοινότητας και κάλεσε την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Λεπερίδη που αποφοίτησε από την 8η Τάξη του Σχολείου το 1958 και για πέντε δεκαετίες δίδαξε σε δημόσια σχολεία.

Η δεύτερη αριστεύσασα (Salutatorian), Μαρία Πασβάτη, μοιράστηκε τις δικές της εμπειρίες με τους αποφοίτους και το ακροατήριο, καθώς ανήκει στην νεότερη γενιά των μεταναστών και μάλιστα ήρθε στην Αστόρια προ 10 ετών.

Οι απόφοιτοι της Τάξης του 2024 ήταν οι Νικόλαος – Ντέιβιντ Αττίας, Κάρα Κουκ (Carrah Cook), Μιχάλης Αγγελος Κουτρούπης, Στεφανία Δαλαγιώργου, Γρηγόριος – Παύλος Εξαρχουλέας, Κατερίνα Φυγετάκη, Σταματούλα – Ειρήνη Φυγετάκη, Αμίνα Ιμποντουλάεβα (Amina Ibodulaeva), Μαρία Ελένη Καραμανιόλα, Φρίντα Κασίμη, Ιωάννα Κωνσταντακάκου, Μαρία Κοντονικολάου – Ντιτς, Σταμάτης Κυπραίος, Νικόλας Μανασάκης, Παναγιώτης Μιχαλέας, Ηλίας Παγώνης, Σεβαστή Πανοπούλου, Μαρία Πασβάτη, Κωνσταντίνα – Θεοδώρα Πεφάνη, Εμμανουήλ Πύρος, Αντόνιο Ροζάριο (Antonio Rosario), Ευαγγελία Ράπανερ (Evangelia Ruppaner), Βίκτωρ – Πίτερ Σαμπιριάνοφ (Victor – Peter Sabirianov), Μάριος Σιδεράκης, Στήβεν Σουλοϊμανάι (Stiven Souloimanai), Φύλια Θεοδωροπούλου, Κρυστάλλα – Ελένη Θεοδώρου, Παναγιώτης Θεολογίτης, Καλλιόπη Τσίρου, Βάσω Νίκολας (Vaso Nicholas).

Στιγμιότυπο από την απονομή του διπλώματος και των επαίνων στην Καλλιόπη Τσίρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο κεντρικός ομιλητής Βασίλειος (Μπιλ) Διόμης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Carrah Cook. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η αριστούχα Καλλιόπη Τσίρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η αριστούχα μαθήτρια Καλλιόπη Τσίρου, ενώ προσφέρει ανθοδέσμη στην η πρώτη Valedictorian του σχολείου, Αναστασία Λεπερίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Κέλυ Μανέτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς και οι προσκεκλημένοι, ενώ παρακολουθούν την τελετή αποφοίτησης του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η υποδιευθύντρια Ελένη Καραγιώργου, αριστερά και η αριστούχα Μαρία Πασβάτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.