Εκστρατεία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τις Προεδρικές Εκλογές της Κύπρου

0
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο τιμώμενος, Δρ. Κυριάκος Αθανασίου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Κυριάκο Παπαστυλιανού και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος ενημερώνει τους Συλλόγους και τα μέλη για την διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να συμμετάσχουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023 και την άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων από τον τόπο διαμονής τους.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: Στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, (5 Φεβρουαρίου 2023), δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο (έστω και αν μένουν προσωρινά στο εξωτερικό) και είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο. Επισημαίνεται, ότι η τελευταία ημέρα υποβολής της αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο θα είναι η 27η Δεκεμβρίου 2022.

 Αναφορικά με την εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο για τους δικαιούχους, για τις ηλικίες μέχρι 25 ετών οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://elections.gov.cy/moi/elections/elections.nsf/elections07_el/elections07_el?

Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και που επιθυμούν να ψηφίσουν στο εξωτερικό, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά σχετική δήλωση, μέχρι 27/12, στην οποία θα δηλώσουν το εκλογικό κέντρο του εξωτερικού στο οποίο επιθυμούν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα λειτουργήσουν κέντρα μόνο σε όσες πόλεις ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα υποβάλουν δήλωση είναι πάνω από 50.

Εδώ η σχετική ιστοσελίδα στην οποία υποβάλλονται οι δηλώσεις για εκλογικό κέντρο εξωτερικού: https://aps.elections.moi.gov.cy

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.