Εκοιμήθη πρόωρα ο π. Απόστολος Πάνος (rev. Paul Panos)

0
401
Ο π. Απόστολος Πάνος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο τέως ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Τζέρσεϊ Σίτι, π. Απόστολος Πάνος (rev. Paul Panos) την Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 εξεδήμησε εις Κύριον σε ηλικία 61 ετών προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στην εν λόγω κοινότητα, αλλά και στις άλλες κοινότητας της Νέας Ιερσέης και της Νέας Υόρκης που υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση.

Το σκήνωμά του το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Αυγούστου 2021 από τις 3.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρό στην διεύθυνση 150-05 12th Avenue, Whitestone, NY 11357. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στον εν λόγω ναό το πρωί της Παρασκευής, 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00 π.μ. στον εν λόγω ναό.

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων στην διεύθυνση 1676 Middle Rd, Calverton, NY 11933.

Η εκδημία του καταλυπεί τα παιδιά του Πίτερ (Peter Panos), Γεωργιάννα (Georganna Panos) και Μιχαήλ (Michael Panos) και την μητέρα τους Ευδοξία Πάνου, τον πατέρα του Peter A. Panos και την σύζυγό του Sofia Panos, τον αδελφό του Dr. Angelo Panos και την σύζυγό του Dr. Magdalene Kalb και τα τέκνα τους Madeleine, Jonathan και Alexander Panos, καθώς επίσης τα ετεροθαλή αδέλφια του Theodore και Melissa Neckopulos, Dimitri και Konstantina Neckopulos, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Απόστολος Πάνος ενώ τελεί τον αγιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

32 χρόνια στον Αμπελώνα του Κυρίου

Ο π. Αποστολος Πάνος γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις στις 25 Σεπτεμβρίου 1959. Οι γονείς του, Πέτρος και η αείμνηστη Γεωργία Πάνου τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για την ιδιαίτερή τους πατρίδα, την Αρκαδία.

Εξ άλλου δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» κάλεσε τον π. Απόστολο Πάνο να τελέσει τον αγιασμό των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.

Ο αγιασμός, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 27 Ιουνίου 2021 και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία και συνάμα και η πιο συγκινητική ιερουργία του αειμνήστου.

Ο π. Πάνος μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Oak Lawn του Ιλινόις και αποφοίτησε από το Ελληνικό Σχολείο «Όμηρος».

Το 1982 έγινε δεκτός στο Ελληνικό Κολλέγιο και αμέσως μετά την αποφοίτησή του έγινε δεκτός στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης.  

Την 1η Ιανουαρίου 1989 χειροτονήθηκε εις διακόνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο και για 32 συναπτά έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και πάθος σε έντεκα διαφορετικές κοινότητες  του Καναδά, της Μινεσότας, της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης.

Την τελευταία δεκαετία διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Αντωνίου στο Vineland, της Νέας Ιερσέης και από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020 διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Τζέρσεϊ Σίτι.

Τον Μάρτιο του 2020 η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Διονύσιος Κουκουνάρας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του άξιου λευίτη, όπως τον χαρακτήρισε.

Παράλληλα τόνισε ότι ο αείμνηστος ήξερε όσο ελάχιστοι να κλέβει τις καρδιές των ανθρώπων και να τους εμπνέουν να εργαστούν με πάθος στον αμπελώνα του Κυρίου.

«Το τηλέφωνο της κοινότητάς μας το τελευταίο τριήμερο πήρε φωτιά, καθώς πολλά στελέχη και μέλη δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο π. Απόστολος δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας», επεσήμανε ο κ. Κουκουνάρας υπενθυμίζοντας ότι η κοινότητα θα τιμήσει και διαιωνίσει τη μνήμη του.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.