Αικατερίνη Τσιτσικρόνη – Ekaterini Tsitsikronis (1941 – 2019)

  0

  Η Αικατερίνη Τσιτσικρόνη το γένος Μπουλαμάτση (Ekaterini Tsitsikronis) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018) άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της.

  Η σορός της το πρωί της Παρασκευής, 4 Ιανουαρίου 2019, από τις 10.00 – 11.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό της Αγίας Τριάδας στη διεύθυνση 409 Old Coachman Rd Clearwater, FL, 33765 και στη συνέχεια θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Ελληνικό Κοιμητήριο «Μορφεύς» (Curlew Hills Memory Gardens) στη διεύθυνση 1750 Curlew Road, Palm Harbor, FL, 34683.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Γιώργο και Γιολάντα Τσιτσικρόνη, τα εγγόνια Χριστόφορο και Στέφανη Τσιτσικρόνη, Αικατερίνη και Josh Kowvoloski, Αλέξανδρο Τσιτσικρόνη και Χριστίνα Τσιτσικρόνη, τα δισέγγονα Αιμιλία και Νικόλαο, τα αδέλφια Μιχάλη και Βιολέτα Μπουλαμάτση, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στον Πειραιά. Οι αείμνηστοι γονείς της Γεώργιος και Άννα Μπουλαμάτση έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον αείμνηστο Αντώνη, την Αικατερίνη και το Μιχάλη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η Αικατερίνη ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Σοφοκλή Τσιτσικρόνη με τον οποίο το 1961 έφεραν στον κόσμο έναν γιο τον Γεώργιο.

  Το 1969 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Σικάγο, όπου κατοικούσε ο μεγαλύτερος αδελφός της ο Αντώνης, ο οποίος τους προσκάλεσε και τους υποδέχτηκε.

  Ο Σοφοκλής ήταν επιχειρηματίας, ενώ η Αικατερίνη εργάζονταν σε νοσοκομείο της περιοχής. Εργάστηκαν σκληρά και αξιώθηκαν να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Όπως πολλοί συμπατριώτες πίστευαν στην παιδεία και έδωσαν τη δυνατότητα τόσο στο γιο τους όσο και στα εγγόνια τους να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

  Όταν βγήκαν στη σύνταξη μετακόμισαν στην περιοχή Τάμπα της Φλόριδας και συνδέθηκαν άμεσα με την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Κλιαργουότερ της Φλόριδας.

  Η αείμνηστη ήταν ενάρετη και στοργική μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά.

  Αιωνία της η μνήμη.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.