«Έφυγε» η Εύα Καφετζή, η οποία για 25 έτη μας υποδεχόταν στην Αρχιεπισκοπή

Η αείμνηστη Εύα Καφετζή,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εύα Καφετζή (Evdoksiya Kafetzis) η οποία για σχεδόν 25 χρόνια υποδεχόταν τους ομογενείς και τους υψηλά ιστάμενους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Το Σάββατο, 20 Μαϊου 2023 εξεδήμησε σε ηλικία 76 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Μαΐου 2023 από τις 3.00 – 5.00 μ.μ. και 7.00 -9.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home»  στην διεύθυνση 192-15 Northern Boulevard, Flushing, NY 11358 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά της και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Το πρωί της Παρασκευής, 26 Μαΐου 2023 θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην διεύθυνση 11-05 150th Street, Whitestone, NY 11357 για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία και αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στην διεύθυνση 163-06 46th Ave. Flushing, NY 11358 για να την απευθύνουν το ύστατο χαιρετισμό.

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Εμμανουήλ Καφετζή, τα παιδιά Peter Kafetzis, Effie και Nick Livaditis, Maria και Minas Styponias, τα εγγόνια Eva, Despina και Emmanuella και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με κάθε ελπίδα στην Ανάσταση του Κυρίου, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής μοιράζεται τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Εύας Καφετζή, επί σειρά ετών υπαλλήλου υποδοχής της έδρας της Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε σχετικά: «Για σχεδόν 25 χρόνια, τους επισκέπτες στην έδρα της Αρχιεπισκοπής μας τους υποδεχόταν η αγαπητή μας Εύα. Η πίστη της, η αγάπη της και η αφοσίωσή της στην Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή μας ήταν εμφανείς από τον χαρούμενο χαιρετισμό της σε όλους όσοι εισέρχονταν στα γραφεία μας».

Η Εύα αφήνει πίσω της τον αγαπημένο της σύζυγο Μανώλη, τα παιδιά της Παναγιώτη, Μαρία και Ευφημία, τις εγγονές της Εύα, Δέσποινα και Εμμανουέλα και πολλούς συγγενείς και φίλους. Είθε η μνήμη της να είναι αιώνια!


It is with every hope in the Lord’s resurrection that the Greek Orthodox Archdiocese of America shares the sorrowful news of the passing of Eva Kafetzis, long-time receptionist of the Archdiocesan headquarters. His Eminence Archbishop Elpidophoros of America remarked: “For almost 25 years, visitors to our Archdiocesan headquarters were welcomed by our dear Eva. Her faith, her love, and her dedication to the Church and our Archdiocese were evident by her joyful greeting to all who entered our offices.”

Eva leaves behind her beloved husband Manoli; children Panagiotis, Maria and Efiyenia; granddaughters Eva, Despina and Emmanuella; and many relatives and friends. May her memory be eternal!

-Advertisement-


1 COMMENT

 1. Θα ήταν μεγαλύτερο το ανέβασμα για την
  Ευδοξία αν παραλειπόταν το:” τους
  υψηλά…..ιστάμενους “ , διότι ήταν
  απλή χαρισματική γυναίκα που το
  χαμόγελό της και η αγκαλιά της δεν ήταν
  ταξικά…. Και αγκάλιαζαν όλους ανεξαιρέτως
  κοινωνικής τάξης.
  Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.