Στη Δρ. Στέλλα Λυμπέρη απέσπασε το βραβείο «Exceptional Women in Medecine»

0
Η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η επίκουρη καθηγήτρια και συνάμα ερευνήτρια στον τομέα της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, Δρ. Στέλλα Λυμπέρη (Dr. Stella C. Lymberis) απέσπασε το βραβείο «Exceptional Women in Medicine» για το έτος 2018.

​Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις που απονέμονται από τον οργανισμό «Castle Connolly Medical Ltd», ο οποίος εκδίδει κάθε χρόνο τους καταλόγους με τους καλύτερους γιατρούς τόσο σε τοπικό και σε πολιτειακό επίπεδο όσο και σε παναμερικανικό, καθώς οι υποδείξεις των υποψηφίων γίνονται αποκλειστικά και μόνο από τους συναδέλφους τους.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με την εκπρόσωπο του οργανισμού προκειμένου να προμηθευτούν και να ερευνήσουν τον πλήρη κατάλογο «Exceptional Women in Medicine – 2018» για να παρουσιάσουμε όλες τις Ελληνοαμερικανίδες, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι πρώτα κοινοποιούνται οι διακρίσεις στις τιμώμενες και μετά εκδίδονται και τίθενται σε κυκλοφορία οι κατάλογοι και υποσχέθηκε να μας στείλει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος τον πλήρη κατάλογο.

Η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη εν ώρα εργασίας.

Η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη είναι κλινική επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ( NYU School of Medicine) και μέλος της ιατρικής ομάδας του αντικαρκινικού κέντρου «Laura and Isaac Perlmutter Cancer Center».  Ειδικεύεται στην Γυναικολογική Ογκολογία και έχει παράσχει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του ενδομητρίου, καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καρκίνο των ωοθηκών και καρκίνου του Αιδίου να απαλλαγούν από την επάρατη νόσο, είτε να ζήσουν περισσότερα χρόνια έχοντας μια καλύτερης ποιότητας ζωή.

Η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη έχει ασχοληθεί έντονα με τα κοινά και συγκεκριμένα με τον ιστορικό ιατρικό σύλλογο της Νέας Υόρκης και με το Σύλλογο Σαμίων «Πυθαγόρας». Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ένεκα της δικής της πρωτοβουλία καθιερώθηκε το ετήσιο συμπόσιο στη μνήμη της Μαρία Καλοποθάκη και η απονομή του ομώνυμου βραβείου.

Είναι παντρεμένη με τον Δρα Βασίλη Λατουσάκη (Dr. VassiliosLatoussakis), ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ και ειδικεύεται στη Γηριατρική Ψυχιατρική και στην Ψυχιατρική Ενηλίκων. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά την Όλγα και το Μιχάλη και εμπιστεύτηκαν την παιδεία τους στο Ημερήσιο Καθεδρικό Σχολείο του Μανχάταν. Η Όλγα αποφοίτησε πέρσι και τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε τα μαθήματα το Λύκειο Επιστημών του Μπρονξ (The Bronx High School of Science).

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.