Ευγενία Πέτρου – Καραμπακάκη – Dr. Eugenia Petrou-Karabakakis (1923 – 2018)

  0

  H διακεκριμένη και πολυβραβευμένη ψυχίατρος Δρ. Ευγενία Πέτρου – Καραμπακάκη (Dr. Eugenia Petrou-Karabakakis), την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 95 ετών στο Brattleboro του Vermont έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά και τα εγγόνια.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 στις 9.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 196-10 Northern Blvd in Flushing, NY.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο Cypress Hills Cemetery στη διεύθυνση 833 Jamaica Avenue Brooklyn, New York 11208.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της George και Sigrid Scholz-Karabakakis, Chrissy Karabakakis, τα εγγόνια Jason, Alexander και Habam, την αδελφή Vasso Patrikis, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1923 στη Δράμα. Οι αείμνηστοι γονείς της Χρήστος και Χρυσούλα Πέτρου τη γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο πατέρας της ήταν ναυτικός και ταξίδευε σε όλον τον κόσμο και μετά από μερικά χρόνια μετακόμισαν στην Χαλκίδα της Ευβοίας όπου η Ευγενία ολοκλήρωσε το λύκειο.

  Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η οικογένειά της δοκιμάστηκε σκληρά, έχασαν τον πατέρα τους και τα παιδιά έμειναν ορφανά.

  Μετά τον Πόλεμο μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη. Η Ευγενία εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1954.

  Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Δρα Νικήτα Καραμπακάκη και ήρθαν στην Αμερική για περαιτέρω σπουδές και για να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

  Αρχικά ήταν ασκούμενη γιατρός στο Lincoln Hospital in the Bronx, NY και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Grove State Hospital στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

  Μετά τις σπουδές της προσελήφθη στο νοσοκομείο «Brooklyn Veteran’s Administration» και για 24 συναπτά έτη διετέλεσε προϊστάμενη της Ψυχιατρικής Κλινικής.

  Εν τω μεταξύ υπηρέτησε στο US Army Reserves και ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που αφυπηρέτησε με το βαθμό του Συνταγματάρχη. Τρείς πρόεδροι των  ΗΠΑ και συγκεκριμένα οι Gerald Ford, Ronald Reagan και George Bush Sr. την έχουν παρασημοφορήσει.

  Η αείμνηστη υπηρέτησε με πάθος της ομογένεια και την Εκκλησία. Οι κοινότητες του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της δράσης.

  Έζησε για 62 χρόνια στο Φλάσινγκ και μετά το θάνατο του συζύγου της μετακόμισε πλησίον του γιου της στην πόλη Keene, New Hampshire και εντάχτηκε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο St George Greek Orthodox Church Youth Scholarship Fund, 70 West Street, Keene, NH 03431.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.