Δωρεά στους πυρόπληκτους της Οράς από την Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας

0
28

Χρηματική εισφορά 10 χιλιάδων ευρώ παρέδωσαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, στον Κοινοτάρχη Οράς για να δοθούν στους πυρόπληκτους της περιοχής, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2021.

Την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συνόδευσε στην Ορά ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «οι πράξεις, όπως η οικονομική εισφορά, δείχνουν πραγματικά την αγάπη των αποδήμων για την Κύπρο, την αγάπη για τον τόπο τους. Γνωρίζοντας τους μεγάλους αγώνες που δίνουν για το εθνικό θέμα, ακόμα και τα πιο μικρά προβλήματα τα αντιμετωπίζουν θέλοντας να στηρίξουν την Κύπρο, κάτι που τους τιμά».

Πρόσθεσε πως «στο εξωτερικό έχουμε πραγματικά μια άλλη Κύπρο, πληθυσμιακά αντλούμε από όλες τις χώρες που έχουμε απόδημους και η καρδιά των ανθρώπων αυτών για την Κύπρο κτυπά πιο δυνατά απ’ ό,τι η δική μας. Κρατούν τα ήθη και έθιμα, στηρίζουν τον αγώνα μας για επίλυση του Κυπριακού, βοηθούν συνανθρώπους μας και πολλές φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί είναι τόσο αγνές οι προθέσεις τους».

Όπως είπε ο κ. Φωτίου «σήμερα εκ μέρους όλων των Κυπρίων της Αυστραλίας θα παραδώσουν σε κάποιες οικογένειες μια μικρή βοήθεια. Όταν τότε είχαμε τις μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά, υπήρχε μια πρωτοβουλία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου αρκετοί Κύπριοι είχαν προσφέρει οικονομική βοήθεια γενικότερα για όλες τις Κοινότητες. Νομίζω ότι το λαμπρό αυτό παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες όπου έχουμε οργανωμένα σύνολα».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλους για την «τεράστια προσπάθεια» που κάνουν γιατί όπως εξήγησε «όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινο πόνο η προσέγγιση όλων μας πρέπει να είναι πολύ διαφορετική».

Ευχαριστίες εξέφρασε στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας «οι οποίοι επιτελούν ένα τεράστιο έργο».

Εξάλλου ο Μιχάλης Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ευχαρίστησε τον Επίτροπο Προεδρίας και το προσωπικό του Γραφείου του για τη διοργάνωση της σημερινής συνάντησης στην Ορά.

Πρόσθεσε πως με τον τρόπο αυτό οι απόδημοι θέλουν να αποδείξουν «ότι δεν ξεχνούμε την Κύπρο, δεν ξεχνούμε την καταγωγή μας και τις φτώχειες μας», ενώ μετέφερε «τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την αγάπη των αποδήμων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Εμείς γνοιαζόμαστε για την Κύπρο και συμμεριζόμαστε τον πόνο, τις λύπες, τους αγώνες αλλά και τις χαρές» τους.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμα ότι «στην Αυστραλία γνωρίζουμε από κοντά τις καταστροφές της φωτιάς κάθε χρόνο. Θέλουμε να δεχτείτε τη μικρή εισφορά στους πληγέντες στην περιοχή σας από τις καταστροφές του Ιουλίου του 2021, ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης» και σημείωσε πως «οι απόδημοι της διασποράς πάντοτε θα βρισκόμαστε κοντά στον κόσμο και στην Κύπρο γενικά. Στη διασπορά υπάρχει άλλη μία ισοδύναμη πληθυσμιακά Κύπρος».

Αφού ανέφερε πως «για μας τους απόδημους το Κυπριακό είναι ιδιαίτερης σημασίας», πρόσθεσε πως «η Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας μαζί με την Παναυστραλιανή Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα θα χρηματοδοτήσουν μια ταινία στα αγγλικά για διαφώτιση και προώθηση του λυπηρού θέματος των αγνοουμένων στο εξωτερικό. Το θέμα αυτό βασανίζει τόσες οικογένειες και ο Επίτροπος Προεδρίας γνωρίζει και ζει καθημερινά από πολύ πιο κοντά».

Εξέφρασε επίσης «ευχαριστίες στον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Καπνουλά, πρόσφυγα από τη Λάπηθο, ο οποίος ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας και ενθάρρυνε όλες τις Κοινότητες, μικρές και μεγάλες να συνδράμουν αυτό το μικρό, αλλά συμβολικό έργο αγάπης προς τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας. Οι απόδημοι αγαπούν την Κύπρο και ποτέ δεν θα την ξεχάσουν», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Οράς Αριστος Μιλτιάδους ευχαρίστησε τόσο τον Επίτροπο Προεδρίας όσο και τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και είπε πως οι 10 χιλιάδες ευρώ θα δοθούν σε κατοίκους της Κοινότητας που κάηκαν τα σπίτια τους και σε άλλους που υπέστησαν ζημιές οι οικίες τους.

Πηγή: https://cyprustimes.com/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.