ΡΟΔΟΣ. Την ανάγκη να στηριχθούν με κάθε τρόπο, τα μικρά νησιά και οι κάτοικοί τους ειδικά αυτή την τεταμένη περίοδο, από ευαισθητοποιημένους Ελληνες της διασποράς και όχι μόνο, στέλνει μέσω της «δ» ο ομογενής δικηγόρος κ. Ανδρέας ‘Ακαρας με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυθρέα της Κύπρου από την πλευρά του πατέρα του και το νησί της Χάλκης από την πλευρά της μητέρας του.

Ο κ. Ανδρέας Άκαρας, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Χάλκη όπου και διαθέτει δικό του σπίτι, δώρισε στο Δήμο του νησιού στη μνήμη της μητέρας του Μαίρης Χρυσοβέργη ‘Ακαρα, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για την μεταφορά και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του νησιού, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Μιλώντας στη «δ» ο κ. Α. Άκαρας τόνισε ότι είναι σημαντικό στηριχθούν τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Χάλκη, από ευαισθητοποιημένους Ελληνες ομογενείς και όχι μόνο, ειδικά αυτή την περίοδο που οι επιπτώσεις της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης γιγαντώνονται λόγω της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού στα περισσότερα από αυτά αλλά και εξαιτίας της προκλητικότητας που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο.

Το ζητούμενο, όπως επισημαίνει, είναι να στηριχθούν οι άνθρωποι που ζουν στα μικρά νησιά και αποτελούν τους θεματοφύλακες του Αιγαίου, σημειώνοντας ότι είναι σημαντική κάθε μορφής στήριξη με τον τρόπο που ο κάθε ένας θα επιλέξει να το πράξει.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα που δώρισε ο ομογενής στον Δήμο Χάλκης. Φωτογραφία: https://www.dimokratiki.gr/

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.