ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019 υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και τον εξέπληξαν ευχάριστα.

Η διευθύντρια του σχολείου Μαίρη Τζάλλα μετά το πέρας του αγιασμού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, ευχήθηκε επιτυχίες στο έργο του. Στη συνέχεια παρέδωσε επιταγή δύο χιλιάδων δολαρίων για την επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του ημιτελούς ναού του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε ολοσχερώς από την τρομοκρατική επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την τελετή του Αγιασμού και μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου από το πρωτότυπο, διάβασε για δεύτερη φορά την ευαγγελική περικοπή στα νέα Ελληνικά για να κατανοήσουν το κείμενο όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Το ίδιο έκανε και  με την ανάγνωση της ευχής του Αγιασμού. Αξιοσημείωτο ήταν ότι κατά την διάρκεια τους Αγιασμού έψαλε μια μικρή αλλά καλλίφωνη χορωδία παιδιών του Σχολείου.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού π. Παύλος Παλαιστίδης, καλωσόρισε και προλόγισε τον Σεβασμιώτατο εκφράζοντας την αγάπη και ευγνωμοσύνη της κοινότητος του Αγίου Νικολάου προς το πρόσωπό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στα παιδιά στα Ελληνικά, με τρόπο πολύ απλό και κατανοητό, τονίζοντας τρία σημαντικά στοιχεία για την ζωή τους: πρώτον, τους γονείς και την οικογένεια· δεύτερον, τους δασκάλους τους και το σχολείο· και τρίτον, την Εκκλησία και το Θεό. Προέτρεψε δε,  τους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες να ξεκινούν πάντα την ημέρα τους κάνοντας το σημείο του Σταυρού, ευγνωμονώντας τον Θεό για τα δώρα και τις ευλογίες Του. 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος και υθφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Η. Διαματάρης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερείς, τον Στέφανο Τσερπέλη, τον Λάρη Χοτζόγλου, τον πρόεδρο Βασίλειο Κακουλή την τέως και νυν διευθύντριες Αθηνά Κρομμύδα και Μαίρη Τζάλλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην ακολουθία του Αγιασμού συμμετείχαν επίσης και οι ιερείς της ενορίας π. Αριστείδης Γαρίνης και π. Ανδρέας Χούπος και ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος. Εκτός από τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό παρέστησαν η επί μακρά σειρά ετών διευθύντρια του Σχολείου κ. Αθηνά Κρομμύδα, ο πρόεδρος της κοινότητος Βασίλειος Κακουλής και οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Στέφανος Τσερπέλης και Λάζαρος Χοτζόγλου.

Μετά τον Αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου τη σύζυγο του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιφοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους ιερείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η διευθύντρια Μαίρη Τζάλλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές ενώ υποδέχονται τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Αθηνά Κρομμύδα, Λάζαρος Χοτζόγλου και ο ευεργέτης Στέφανος Τσερπέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τον αγιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μαθητική χορωδία η οποία έψαλλε τους ύμνους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο οι Λάζαρος Χοτζόγλου, Βασίλειος Κακουλής, Στέφανος Τσερπέλης, Αθηνά Κρομμύδα και ο φωτορεπόρτερ της ομογένειας Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.