ΑΘΗΝΑ. Εκατοντάδες οικογένειες στην Αθήνα, στην Κέρκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Μάνη, καθώς επίσης και εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενούνται σε ευαγή ιδρύματα της γενέτειρας έλαβαν τα πασχαλινά δώρα της κοινότητας της Αναστάσεως του Σωτήρος και του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.

Στη σχετική ανακοίνωση τύπου του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «φέτος η διανομή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την ουσιαστική βοήθεια της κοινότητας του Ναού Αναστάσεως του Σωτήρος στο Brookville της Νέας Υόρκης, οι οποίοι ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας για το Πάσχα».

Με την πρωτοβουλία «Spin Challenge» συγκέντρωσαν το ποσό των 80.000 δολαρίων για να βοηθηθούν αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα μέσω του Hellenic Relief.  Για τον λόγο αυτό δόθηκε τιμητική πλακέτα από την κ. Σιούρδη στον κ. Κώστα Ζαχαριάδη ώστε να μεταφερθεί και να απονεμηθεί στον ιερέα του ναού Ανδρέα Βυθούλκα και τα μέλη αυτού Δημήτριο Ξάνθο, Βασιλιάννα Φακίρη και Κώστα Γ. Ζαχαριάδη.

Στιγμιότυπο από την πασχαλινή διανομή πασχαλινών δώρων. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης / Σταύρος Τσακιρίδης.

Περίπου 850 οικογένειες έλαβαν δέματα τροφίμων μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, πελτέ, λάδι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα κ.λπ.), και επιπλέον οβελία, πατάτες, , βούτυρο, τσουρέκια, αυγά, φρέσκο γάλα, πατατάκια κ.α.

Εκτός από τις οικογένειες στην Αθήνα δέματα, οβελία κ.α. δόθηκαν και στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες, Καλύβια Θορικού, Γύθειο αλλά και σε ιδρύματα όπως το Μερόπειο, τα χωριά SOS, το Χριστοδούλειο Ίδρυμα, στο ΠΕΝ Καλλιθέας, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου όπου πραγματοποιείται καθημερινό συσσίτιο το ειδικό σχολείο Πειραιά, στο ΤΑΣΕΗ, στην ΕΤΕ κ.α.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του μέλους του Hellenic Relief Foundation κ. Κώστα Ζαχαριάδη, με την παρουσία και συμπαράσταση των γνωστών ηθοποιών Γωγώς Μπρέμπου και Σπύρου Μπιμπίλα, με τη βοήθεια των εθελοντριών της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης υπό την καθοδήγηση της κας Μαρία Σιούρδη, κ.κ. Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη, Έμυς Σπανού, Δώρας Παπανικολάου και των εργαζομένων της ΕΛΕΘΣΥ όπως κάθε μήνα Ξανθής Γιαταγάνα και Φώτη Παναγιωτακόπουλου.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι φέτος έλαβαν χώρα και επισκέψεις στο Μερόπειο Ίδρυμα όπου φιλοξενούνται 33 ηλικιωμένες κυρίες που τους προσφέρθηκαν, γλυκίσματα, χυμοί, γάλα, λαμπάδες κ.α

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ενώ προσφέρει τα δώρα της ομογένειας. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης / Σταύρος Τσακιρίδης.

Το Σάββατο του Λαζάρου (20 Απριλίου 2019), πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση από το Hellenic Relief. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα  Σίσυ Παυλοπούλου. Η κυρία Παυλοπούλου βοήθησε στην διανομή των δώρων, και συνομίλησε για αρκετή ώρα με παιδιά, γονείς καθώς και με εθελοντές της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης.

Στα 250 παιδιά προσφέρθηκαν γλυκίσματα, αναψυκτικά και χυμοί σε Πασχαλινή ατμόσφαιρα.  Στο τέλος της γιορτής που έγινε με τη βοήθεια εθελοντών, τους  μοιράστηκαν καινούρια ενδύματα, υποδήματα, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες, κουλουράκια, σοκολάτες, μπισκότα κ.α.

Χορηγοί όπως πάντα, o Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, Β. Λαικών Αγορών Αθήνας, Αγροβιμ,  Loulis Group, Καμηλάρης ΑΕΒΕ, Arla Foods, Φρήσλαντ Καμπίνα Ελλάς, Coca Cola Hellas, Καραμολέγκος ΑΕΒΕ, η Τράπεζα Τροφίμων, η εταιρεία Ατλάντα, η εταιρεία ενδυμάτων ΦΡΑΓΚΟΣ SA, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, οι εταιρείες υποδημάτων PAREX, BUFALLO (Μινόγλου Πλαστ), MERIDEAN, ο ΕΛΟΜΑΣ κα ο ΠΣΒΑΚ.

Τα δώρα της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης / Σταύρος Τσακιρίδης.
Η πλακέτα του Ιδρύματος προς τους πρωτεργάτες του εράνου. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης / Σταύρος Τσακιρίδης.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.