Δημήτριος Αναγνώστου – Dimitrios Anagnostou (1939 – 2018)

  0

  Ο Δημήτριος Αναγνώστου την Τετάρτη 20η Ιουνίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή στην ιδιαίτερη του πατρίδα, τη Σκοπέλο και η γενέθλια γη τον δέχτηκε στα σπλάχνα της.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Μαγδαληνή Αναγνώστου, το γένος Στιβακτή, τα παιδιά Ιωάννη και Ολυμπία Αναγνώστου, Ρεγγίνο και Αλεξάνδρα Αναγνώστου, τα εγγόνια Μαρία – Μαγδαληνή, Ρεγγίνα, Ζωή, Δημήτριο, Δήμητρα και Ζαννή, την αδελφή του στη Σκόπελο Αλεξάνδρα Καράδη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο. Μετά τη στρατιωτική θητεία εργάστηκε στα πλοία και σε ένα από τα ταξίδια του αποφάσισε να πιάσει στεριά. Αγκυροβόλησε στη Νέα Υόρκη.

  Μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε στη  Σκόπελο για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Μαγδαληνή Στιβακτή. Μετά το γάμο τους επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο Mt. Holly της Νέας Ιερσέης.

  Ο εκλιπών εργάστηκε στις οικοδομές ως ελαιοχρωματιστής. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 τραυματίστηκε σοβαρά. Μετά το εργατικό ατύχημα ασχολήθηκε με την ανάγνωση της Αγίας Γραφής και των βιβλίων για τους Αγίους. Τα πρώτα χρόνια εκκλησιαζόταν στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης, ενώ τις δύο δεκαετίες ήταν μέλος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης και κάθε Κυριακή παρακολουθούσε τη Θεία Λειτουργία.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χριστόφορος Οικονομίδης εξέφρασε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντα.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.