Διανομή ενδυμάτων και τροφίμων του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης στην Μυρσίνη Γυθείου

0
63
Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων και ρούχων.

ΑΘΗΝΑ. Η υπεύθυνη διανομων της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης που αντιπροσωπεύει το Hellenic Relief Foundation στην Eλλάδα, Μαρία Σιούρδη μαζί με εθελοντές, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομάτης, με την σύζυγό του Ντίνα και ο Φώτης Παναγιωτακόπουλος, προ ημερών μετέβησαν στο χωριό Μυρσίνη Γυθείου για να προσφέρουν είδη ρουχισμού στους άνδρες του χωριού που έμειναν και το έσωσαν από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου.

Το ίδρυμα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, θέλησε να τιμήσει και τους 12 άντρες του χωριού που έγιναν ήρωες διασώζοντας το χωριό από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού. Οι άνθρωποι του χωριού, που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή λαδιού, λόγω των πυρκαγιών ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χωριό διότι διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά 12 άνδρες δεν έφυγαν και με κάθε μέσο και τρόπο προσπάθησαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν. Αυτούς τους 12 άνδρες θέλησαν να τιμήσουν η ΕΛΕΘΣΥ και το Hellenic Relief για την προσπάθειά τους.

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος με τους άνδρες που έσωσαν το χωριό τους από την πυρκαγιά.

Κατά την επίσκεψη προσφέρθηκαν καινούρια ενδύματα (παντελόνια και μπλούζες), υποδήματα, γαλότσες, τρόφιμα σε όσους τα είχαν ανάγκη, είδη σπιτιού όπως παπλώματα, κουβέρτες, πετσέτες, είδη προσωπικής υγιεινής, αντισηπτικά, είδη καθαρισμού, αλλά και πάνες για μωρά. Επίσης, η εταιρεία ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΒΕΕ, που είναι σταθερά χορηγός μας από το 2012, προσέφερε επιταγή 1.000 ευρώ σε οικογένεια η οποία έχασε λόγω της φωτιάς εργαλεία, ζωοτροφές κ.λπ.

Πριν αποχωρήσουν οι εθελοντές και γύρω από ένα τραπέζι αγάπης με τους κατοίκους, έδωσαν υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στους εάν παραστεί ανάγκη. Άλλωστε αυτό κάνουν όλα τα χρόνια προσφοράς του Hellenic Relief προς τη γενέτειρα.

Τα σπίτια που έσωσαν οι άνδρες της Μυρσίνης Γυθείου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.