Διαγραφή Γ. Κύρτσου από τη ΝΔ: Ανοχή στη δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει

2
169
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη.

«Ο κ . Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Και επισημαίνεται αναλυτικά: «Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

- Advertisement -

2 COMMENTS

 1. Αν υπάρχει κάποιος μέσα στην Νέα Δημοκρατία που ξέρει τι του γίνεται ,
  είναι ο Γιώργος Κύρτσος. Ο Βουλευτής εκλέγεται
  για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα και όταν
  αντιλαμβάνεται πως το κόμμα με το οποίον
  εξελέγει δεν ταυτίζεται με τους ως άνω όρους
  θα πρέπει να έχει το θάρρος να μιλά , να
  κρούει όχι τον κόδωνα αλλά την ΚΟΥΔΟΥΝΑ της
  εκτροπής….Η διαγραφή είναι πράξη ανόητη και
  αδυναμίας, είναι το όπλο που ο ίδιος χωρίς να το
  καταλάβαίνει στρέφει κατά του εαυτού του.
  Αν υπάρχει κάποιος μέσα στην ΝΔ που ξέρει τι του
  γίνεται επαναλαμβάνω είναι ο Γιώργος ο Κύρτσος.
  Η διαγραφή του ταυτίζεται με την Εκκλησιαστική
  φράση : “ μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι”
  Να θυμάστε τα γραφουμενά μου , οι εξελήξεις
  θα είναι ραγδαίες , ο Κύρτσος δεν είναι ο όποιος
  όποιος και ο Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά
  αποδεικνύεται λίγος και ανεπαρκής, οι συμπεριφορές του είναι σπασμωδικές ,
  κατευθυνόμενες και επικίνδυνες.

 2. Ο Μητσοτακης εφαρμοζει πιστα την βλαβερη συμφωνια των Πρεσπων, ενω προεκλογικα δηλωνε οτι θα την ακυρωνε. Επισης δηλωσε στην Βουλη οτι θα μπολιασει τους Ελληνες θα τους κανει πολυπολιτισμικους και θα καταπολεμησει τον εθνοτισμο-ελληνισμο. Στο Bild της Γερμανιας δηλωσε οτι θα δεχτει οσους λαθρομεταναστες απελασει η Γερμανια εφοσον η Γερμανια τους χτισει σπιτια στην Ελλαδα.Εκανε προεδρο της Ελλαδας την Σακελαροπουλου που ως δικαστης απερριψε τις προσφυγες εναντιων των αντισυνταγματικων Μνημονιων

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.