Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν – Κρεμλίνο: Αυτά τα σχόλια στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ

0
48
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε “χασάπη” τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

“Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει”, απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Μπάιντεν: «Ιερή δέσμευση» το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ περί αμοιβαίας ασφάλειας των κρατών-μελών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ότι θεωρεί πως το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια “ιερή” δέσμευση.

«Θεωρούμε το Άρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα» εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία».

Πηγή: www.mononews.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.