Μπασκέτα – γλυπτό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

0
47
Η μπασκέτα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ένα γλυπτό, το οποίο ταυτοχρόνως είναι μια λειτουργική μπασκέτα, παραμένει στο 29 Fifth Avenue στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης έως τις 20 Αυγούστου.

Η «Courting Greatness» της κολεκτίβας New York Sunshine είναι η πρώτη από τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις καλαθοσφαίρισης που θα δημιουργηθούν από τοπικούς καλλιτέχνες σε μεγάλες πόλεις για να γνωστοποιήσουν στο κοινό το νέο ψηφιακό εργαλείο πασίγνωστης εταιρείας αθλητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, το οποίο μέσω διευρυμένης πραγματικότητας δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να φτιάξουν ένα κάνε-το-μόνος-σου γηπεδάκι μπάσκετ στην πόλη τους.

Η κολεκτίβα έφτιαξε ένα γηπεδάκι μπάσκετ με πρώτες ύλες βιομηχανικά υλικά που βρέθηκαν γύρω από το κατάστημά της, στο Southampton της Νέας Υόρκης (https://www.instagram.com/p/CR7TMlBJ1DK/ ). Η εγκατάσταση διαθέτει τρία στεφάνια μπασκέτας, προσκαλώντας παίκτες κάθε ηλικιακής ομάδας ή επιπέδου εμπειρίας να παίξουν.

Το ψηφιακό εργαλείο «Courting Greatness» της εταιρείας αθλητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης επιτρέπει σε λάτρεις του μπάσκετ να χαρτογραφήσουν παντού χαρακτηριστικά γηπέδου καλαθοσφαίρισης: σε τοίχους, σε φράκτες, σε χώρους πάρκινγκ, σε δρομάκια.

Χρησιμοποιώντας την κάμερα και τα εργαλεία μέτρησης των κινητών τηλεφώνων, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να «σχεδιάσουν» τις ακριβείς διαστάσεις ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης όπως ορίζονται από τους κανονισμούς (γραμμή ελεύθερων βολών, γραμμή για τρίποντο κλπ).

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.