ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το άκρον άωτον του κυνισμού και της αναλγησίας είναι να σε φτύνουν και εσύ να νομίζεις ότι βρέχει. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται η αχαρακτήριστη εμμονή συνομηλίκων μου και υπερηλίκων καρεκλοκένταυρων πρώην προέδρων και συντονιστών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματίων Μείζονος Νέας Υόρκης που σώνει και καλά έχουν βαλθεί τελευταία να μας σώσουν από τα λάθη τους, τις αστοχίες τους και τις επιλογές τους. 

Είναι έκδηλο ότι έχει συσκοτίσει νου και ώτα  η έντονη και παθιασμένη προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης και φιλαρχίας. Τα γεγονότα στην Oμοσπονδία όπως εξελίχθηκαν τις τελευταίες μέρες που ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, θα ήταν κωμικά αν δεν ήταν τραγικά. Ίσως ακόμη να θυμίζουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών καμόρας με αντιμαχόμενες φατρίες, χωρίς συμβόλαια θανάτου. Ευτυχώς! 

Τις λεπτομερείς των πεπραγμένων τις περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο συγκάτοικος στις «Αναμνήσεις» έγκριτος δημοσιογράφος Δημήτρης Τσάκας. Δεν θα τις επαναλάβω εδώ. Δεν είναι απαραίτητο.

Ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι άνθρωποι δεν χαμπαριάζουν ούτε καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αποσυρθούν οικειοθελώς και αυτοβούλως. Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της ομογένειας. Απέτυχαν να συναινέσουν μεταξύ τους και να συνενώσουν τους υπόλοιπους. Όσο καλές προθέσεις να είχαν, εμείς δεν τις αμφισβητούμε, συμπεραίνοντας όμως από το αποτέλεσμα, οι προθέσεις παραμένουν προθέσεις και ουδέν περεταίρω. Το κύρος της Ομοσπονδίας έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.


Παραιτηθείτε να μπει καινούργιο αίμα. Να αναγεννηθεί η Ομοσπονδία από την τέφρα όπως το σύμβολο του αρχαίου Φοίνικα που δεσπόζει στο κέντρο από το λάβαρο, (το καταραμένο πουλί αλλοτινής  εποχής…).

Η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή διαφάνειας που εξελέγη με τη συνεργασία δυο ορκωτών λογιστών θα αποκαλύψει στοιχεία και καταστάσεις που οι περισσότεροι γνωρίζουμε αλλά το μέλλον θα είναι αβέβαιο εάν δεν απαλλαγούμε από την παρουσία αυτών που για 15 και πλέον χρόνια μας έφεραν ως εδώ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Νίκος Βέλλιος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Αν μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών και της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής παραμείνουν τα ίδια πρόσωπα, με τους ίδιους αντιπροσώπους συλλόγων στη νεοεκλεγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας, εμείς να αναμένουμε μια από τα ίδια. 

Οι σύλλογοι που απαρτίζουνε την Ομοσπονδία με αντιπρόσωπους δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Συμμετέχουν ενεργά στο έγκλημα με τη σιωπή και την ανοχή τους. Ισχύει και για αυτούς το ίδιο μέτρο με τους πρώην προέδρους. Οι λίγες εξαιρέσεις μεγάλων συλλόγων που εδώ και χρόνια έχουν πάρει ανοικτή θέσει ενάντια και απέχουν, όπως σύλλογος Αθηναίων και «Κέφαλος», απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Οι υπόλοιποι;

Τέλος, δημιουργεί ερωτηματικά η εμπλοκή της Αρχιεπισκοπής με τη συμμετοχή εκπρόσωπου τύπου στις «συνεδριάσεις» της Ομοσπονδίας. Θα ήταν καλύτερα για όλους αν η Αρχιεπισκοπή επαναπαυθεί στα του οίκου της.

Κλείνω με ένα από τα ευτράπελα της τελευταίας συνέλευσης, Πέμπτη 15 Ιουλίου. Δωδεκαθεϊστής ζήτησε από επώνυμο μέλος της Ομοσπονδίας να πει το Πάτερ ημών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για να λάβει την αποστομωτική απάντηση, «…Δεν είμαι θρησκευόμενος. Δεν ξέρω Πατερημά!»

Μάλιστα!

Ο διοικητικός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο κ. Βασίλειος Πετράτος, ο οποίος επιστράτευσε την ντουντούκα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

- Advertisement -

3 COMMENTS

 1. Αγαπητέ Ντίνο,

  “Να αναγεννηθεί η Ομοσπονδία από την τέφρα όπως το σύμβολο του αρχαίου Φοίνικα που δεσπόζει στο κέντρο από το λάβαρο, (το καταραμένο πουλί αλλοτινής εποχής…).” Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω, το μόνο που λείπει από το λάβαρο της Ομοσπονδίας είναι η σκιώδης μορφή του στρατιώτη με το επ´ ώμου Μ1 τουφέκι του, όπως ήταν τοποθετημένη στο κακόφημο λογότυπο της εγκληματικής δικτατορίας του 1967-1974 και ο νοών νοείτο! Είναι χρέος του Καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να αντικαταστήσει άμεσα το παλιό λογότυπο της, με ένα καινούργιο που εκφράζει την Ομογένεια μας, για να σηματοδοτήσει ότι οι κατάπτυστες χουντικές ιδεοληψίες εκεί μέσα τετέλεσθαι για πάντα.

  Τα δέοντα. Αχιλλέας.

 2. Βλέπω πως στο κείμενο και το σχόλιο έγιναν
  παραπομπές στο καταραμένο πουλί και τον στρατιώτη της επταετίας. Άσχετες και φτωχές οι
  αναφορές με το θέμα, αλλά μια και εγράφησαν
  παραλληλήστε εκείνην την εποχή με την
  σημερινή κοινοβουλευτική Δημοκρατία- Δικτατορία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
  Τότε έβγαιναν στους δρόμους οι αριστεροί
  σήμερα βγαίνουν οι συντηρητικοί Χριστιανοί
  πατριώτες.
  Όσο για τους καρεκλοκένταυρους είναι δύσκολο
  ν’αφήσουν την καρέκλα γιατί από την πολύ χρήση
  της τρύπησε το παντελόνι μαζί του τρύπησε και
  η αξιοπρέπεια.
  Βγάλτε τις μπάρες και ανοίξτε τις πόρτες στους
  νέους , αυτούς που μπορούν να προσφέρουν.
  Οι καιροί άλλαξαν και τα πλοία πρέπει να ταξιδεύονται ανάλογα με τον καιρό…..
  Στον Κοραή το εφαρμόσαμε και ο άνεμος είναι
  πάντα ούριος.

 3. Αγαπητέ Στέλιο.

  Ήμουνα στρατιώτης, οδηγός- διαβιβαστής (όχι ο σκιώδης στρατιώτης του δικτατορικού λογοτύπου με το επ´ ώμου Μ1 που ανέφερες), προς το τέλος της εγκληματικής δικτατορικής επταετίας, αλλά όταν περίπου δυο μήνες πριν το πέσιμο της, με διέταξε ο μεθυσμένος από την εξουσία φασίστας Λοχαγός, για να πάω και να φέρω στον Λόχο που υπηρετούσα δυο αριστερούς χωριάτες για ανάκριση, εγώ έκανα το σωστό πράγμα και μόλις τους βρήκα στο καφενείο, τους είπα να την κοπανήσουν από το παραμεθόριο χωριό άρον-άρον, γιατί αν τους οδηγούσα στον Λόχο θα έπεφτε πολύ ξύλο με υποκόπανο. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν ανήκω η ανήκα ποτέ σε αριστερή η δεξιά πολιτική παράταξη. Με φτάνει και περισσεύει που ανήκα και ανήκω στο πολιτικό κέντρο και είμαι a registered Independent voter. Εύχομαι να σε κάλυψα πολιτικά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως πρέπει να μπουν νέα αδιάφθορα και ικανά στελέχη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Έξω όλοι οι παλιοί. Μέσα οι νέες και οι νέοι με όραμα και τα απαιτούμενα ηγετικά, διοικητικά και οργανωτικά προσόντα. Αυτή είναι και η μοναδική λύση-αντίδοτο για την τωρινή διοικητική κατάντια της Ομοσπονδίας. Τα δέοντα. Αχιλλέας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.