Απονομή “Βραβείου Μαρία Ζουπανιώτη” και άλλων βραβείων του Κοινού των Μαγνήτων σε άριστους μαθητές

0
135
Στιγμιότυπο από την απονομή των βραβείων του Κοινού των Μαγνήτων. Φωτογραφία: https://magnesianews.gr/

ΒΟΛΟΣ. (https://magnesianews.gr/) Το Κοινόν των Μαγνήτων, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πραγματοποίησε φέτος την ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του. Πραγματοποίησε ωστόσο την καθιερωμένη τελετή  της βράβευσης αριστούχων μαθητριών  της Μαγνησίας, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.

Το Βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» απονεμήθηκε στην  Ευανθία Λεφάκη  που εισήχθη πέρυσι μεταξύ των πρώτων στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το βραβείο αυτό απονέμεται για όγδοο συνεχές έτος, από τον Δημήτριο Ηλιόπουλο, αντιπρόεδρο του Κοινού των Μαγνήτων και συνοδεύεται από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, που προσφέρουν ο κ. Ηλιόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Απόστολος Ζουπανιώτης, στη μνήμη της συζύγου του οποίου αφιερώνεται το βραβείο. Η βραβευμένη φοιτήτρια θα έχει τη δυνατότητα να μετεκπαιδευθεί σε κλινικά και ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, όταν ολοκληρώσει τις ιατρικές σπουδές της στην Ελλάδα.

Το Βραβείο « Χαράλαμπος Τσιμάς»  απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη Ζωή Διαμαντή που εισήχθη πέρυσι στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον εξέχοντα ευεργέτη της Μαγνησίας και μέλος του Κοινού των Μαγνήτων Χαράλαμπο Τσιμά και συνοδεύεται από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που διαθέτει ο ίδιος για τη στήριξη και επιβράβευση αριστούχου μαθητή/μαθήτριας της Μαγνησίας, που συνήθως προέρχεται από οικογένεια πολυτέκνων.

Επίσης, το μέλος του Κοινού των Μαγνήτων Γεώργιος Γκέκος προσέφερε στις τιμώμενες  φοιτήτριες το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στο Δρόμο για την Ελλάδα, 1822/1823», επίκαιρο ενόψει του εορτασμού  για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ακολούθησε το καθιερωμένο δείπνο των μελών το Κοινού στον κήπο του ξενοδοχείου Xenia Βόλου, όπου τα είκοσι οκτώ παρόντα μέλη από διάφορες χώρες του κόσμου που βρίσκονταν στο Βόλο, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό και τη δράση του σωματείου.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης και του δείπνου τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα από τους ισχύοντες κανονισμούς μέτρα προστασίας από τον covid-19. Το Κοινόν των Μαγνήτων ευχαριστεί το ο Xenia Βόλου για τη  άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ

To Κοινόν των Μαγνήτων, είναι παγκόσμιο σωματείο αποδήμων Μαγνήτων με έδρα το Βόλο. Βασικοί σκοποί του είναι η συσπείρωση των απανταχού Μαγνήτων με σημείο αναφοράς τον τόπο καταγωγής τους και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της Μαγνησίας στον πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα. Τα μέλη του, που κατάγονται από τη Μαγνησία, ζουν και εργάζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού ή έχουν παλιννοστήσει στη γενέτειρά τους.

Με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών το «Κοινόν των Μαγνήτων» συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στις επιστημονικές, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις της Μαγνησίας, με τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την παροχή επιστημονικών συμβουλών και τη γνώση καλών πρακτικών από τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Μάγνητες.

Το σωματείο αναπτύσσει επίσης δράση κοινωνικής αλληλεγγύης ενισχύοντας ιδρύματα κοινωνικής προστασίας στη Μαγνησία.

Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.koinonmagniton.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.