ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως είναι η αγάπη της νεότερης γενιάς της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρουμόλ της Πενσιλβάνιας για τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χρήστο Κόντο που την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 γιόρτασε την 21η επέτειο της διακονίας στην κοινότητα και την 30ή επέτειο της ιεροσύνης.

Η εορταστική εκδήλωση έλαβε χώρα αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στο κατάμεστο κοινοτικό κέντρο και τα βίντεο και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Η κοινότητα είχε προγραμματίσει να εορτάσει το περασμένο φθινόπωρο την 20ή επέτειο της διακονίας του π. Χρήστου, αλλά λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της μεγαλειώδους γιορτής.

Το κοινοτικό συμβούλιο, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα και οι άλλοι φορείς επέλεξαν να διοργανώσουν την εν λόγω εκδήλωση για να εορτάσουν την διπλή επέτειο και συνάμα να προετοιμαστούν για την 60ή επέτειο της ιδρύσεως της κοινότητας που θα λάβει χώρα του χρόνου και θα συμπέσει με τις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο π. Χριστός ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Λουκά τον Νοέμβριο του 2000 και επί των ημερών του η κοινότητα μεγάλωσε και άνθισε. Τα μέλη της κοινότητας αυξήθηκαν κατά είκοσι τοις εκατό, ολοκληρώθηκε το τελικό στάδιο της αγιογράφησης του ναού και χτίστηκε ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο με 12 αίθουσες διδασκαλίας και την κοινοτική αίθουσα, όπου έλαβε χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από τριακόσιοι ομογενείς, οι οποίοι προσήλθαν από διάφορες περιοχές και γιορτή προσέλαβε τον χαρακτήρα επανένωσης μιας μεγάλης οικογένειας. Παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας,  π. Αναστάσιος Μπουραντάς, ο οποίος ανέγνωσε την ευχετήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Επισκόπου Μηδείας, κ.  Αποστόλου.

«Πάτηρ Χρήστο, γεννήθηκες σε μια υπέροχη οικογένεια που σε μεγάλωσε με τα νάματα της πίστης, που σε προίκισε με τις αρετές που πρέπει να διακατέχουν έναν άξιο λευίτη στο Αμπελώνα του Κυρίου και γι αυτό δεν είσαι μόνο καλός άνθρωπος, καλός σύζυγος και υπέροχος πατέρας αλλά και ευλογημένος ιερέας».

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Ο ευεργέτης και συνάμα ηγέτης της ομογένειας της μείζονος περιοχής της Φιλαδέλφειας Δημοσθένης Βασιλείου, ενώ συγχαίρει τον π. Χρήστο Κόντο και την πρεσβυτέρα Μισέλ.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Ο π. Χρήστος Κόντος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του κατηχητικού σχολείου της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Ο π. Χρήστος Κόντος, αριστερά και ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς.
Ο π. Χρήστος Κόντος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Ελληνικού σχολείου της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Ο π. Χρήστος με την πρεσβυτέρα Μισέλ με τα παιδιά του Ρενέ και τον αρραβωνιαστικό της Ντέρεκ, Σοφία και Αλέκο.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.