Απεβίωσε στο Ροντ Αϊλαντ η Αντιγόνη Τσιμήκα, σύζυγος, αδερφή, μητέρα, γιαγιά και φιλάνθρωπος

0
298
Η αείμνηστη Αντιγόνη Τσιμήκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε στο Ροντ Αϊλαντ η Αντιγόνη Τσιμήκα (Antigone “Ann” (Tsikouras) Tsimikas), προσφιλής σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Αλλά και μια από τις πιο γνωστές γυναίκες στην πόλη του Κράνστον, όπου ήταν γνωστή ως μια δραστήρια επιχειρηματίας η ψυχή και η καρδιά του φημισμένου Εστιατορίου “Basil’s Pizza”. Ταυτόχρονα ήταν μια από τα πιο δυναμικά μέλη της Κοινότητας του Ευαγγελισμού.

Στόχος της ήταν πάντα να φροντίζει με κάθε τρόπο για να προσφέρει στους συνανθρώπους της φαγητό και στοργή. Στην διάρκεια της σύντομης ζωής της πρόσφερε όσο λίγοι άνθρωποι. Πάντοτε με χαμόγελο και με ανιδιοτέλεια.

Ήθελε αλλά και κατάφερε να συμβάλει στην βελτίωση της ζωής χιλιάδων συνανθρώπων της, δίνοντας πάντα το παράδειγμα της συνεισφοράς χρόνου και κόπου και υλικών.

Η οικογένειά της πάντοτε θα θυμάται με χαμόγελο αυτή την διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η Αντιγόνη ήταν κόρη του Γιώργου Τσίκουρα και της Βασιλικής Κρανάσιου, με καταγωγή από το χωριό Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Οι γονείς της απέκτησαν τρία παιδιά. Δυο κορίτσια και ένα αγόρι.

Η Αντιγόνη παντρεύτηκε τον Σωτήρη Τσιμήκα και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, την Ευδοξία Τσιμήκα-Χρόνη, τον Δημήτριο Τσιμήκα και τον Βασίλη Τσιμήκα. 

Κατόπιν και αφού τα παιδιά της δημιούργησαν κι εκείνα με την σειρά τους οικογένειες η ίδια και ο σύζυγός της είχαν την χαρά να έχουν έξι εγγόνια. Την Ελιά, τον Σάιμον, την Αγγελική, τον Ευάγγελο, τον Σωτήριο και τον Νικόλα.

Ο θάνατος της Αντιγόνης καταλυπεί τον σύζυγό της Σωτήρη, την αδερφή της Δωροθέα από το Νόργουντ της Μασαχουσέτης, τον αδερφό της Ευάγγελο Τσίκουρα, κάτοικο Θεσσαλονίκης καθώς και τον γαμπρό της και τις νύφες των παιδιών της.

Ο Θεμιστοκλής Χρόνης στο μήνυμά της προς τις “Αναμνήσεις” έγραψε: Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος γίνονταν θυσία για τους άλλους και ο μόνος που δεν υπολόγιζε ήταν ο εαυτός της αλλά το μόνιμο μέλημα της ήταν η ίδια της την οικογένεια και η ελληνική κοινότητα του Cranston. Ήταν υπόδειγμα μάνας, γιαγιάς σε 6 εγγόνια, πεθεράς και συμπεθέρας και πάντα σαγήνευε με τον τρόπο της και την ανιδιοτέλεια της. Μια υπέροχη μαγείρισσα. Η Αντιγονη είχε συνεισφέρει με τις παραδοσιακές συνταγές χωριάτικης πίτας σε έναν από διάσημους σεφ ονόματι Peter Reinhart οποίος την δημοσίευσε στο βιβλίο του με τις σχετικές ευχαριστίες. Οι πίτες τις και τα τσουρέκια της θα λείψουν σε πολλούς! Μα πάνω από όλα θα μας λείψει η αγάπη που έδειχνε σε φίλους και αγνώστους, στα παιδιά της Ευδοξία, Δημήτρη και Βασιλη, τα εγγόνια της, στον σύζυγο της Σωτήρη και πολλούς άλλους”

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στο ναό του Ευαγγελισμού, στην διεύθυνση 175 Oaklawn Ave, την πόλη Κράνστον στις 11 το πρωί.

Από τις 9:30 μέχρι τις 11 θα μπορούν να προσέλθουν όσοι επιθυμούν να προσευχηθούν σιωπηλά, για την ανάπαυση της ψυχής της.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία αντί ανθέων να διατεθούν δωρεές τόσο στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, όσο και στην κοινότητα του Ευαγγελισμού, στο Κράνστον του Ροντ Αϊλαντ.

Παραθέτουμε εδώ και τις δύο διευθύνσεις:

Saint Basil Academy 79 Saint Basil Road Garrison, NY 10524. Phone (845) 424-3500

The Greek Church of Annunciation, 175 Oaklawn Avenue Cranston, RI 02920. Phone (401) 942-3020

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.