Απεβίωσε ο γενναιόδωρος εστιάτορας της Νέας Ιερσέης Διαμαντής (Tommy) Κουργελής

  0
  716
  Ο αείμνηστος Διαμαντής (Tommy) Κουργελής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γενναιόδωρος εστιάτορας, ο αξιολάτρευτος σύζυγος και ο στοργικός πατέρας και παππούς Διαμαντής (Tommy) Κουργελής δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στους Αγιωργουσίους  και κατ΄ επέκταση τους Χιώτες της Αμερικής, καθώς επίσης και στους συγγενείς και συγχωριανούς του στον Άγιο Γεώργιο Συκούση που έχουν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία του. 

  Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Απριλίου 2021 από τις 2.00 – 8.00 μ.μ. τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών  A.K. Macagna Funeral Home, στην  διεύθυνση 495 Anderson Avenue, Cliffside Park, N.J. για να προσκυνήσουν την σορό του και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία λόγω της πανδημίας θα λάβει χώρα σε στενό οικογενειακό περιβάλλον στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη διεύθυνση 51 Paramus Road, Paramus, N.J., 07652.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Κάρολ (Carole Kourgelis), τα παιδιά του Μαρία και Carl  Carfello,  Δημήτριο (Jimmy) και Caryl Κουργελή, Γιώργο και Deborah Κουργελή, τα εγγόνια του Carl, Calli, TJ, Cole, Alexis, Christina, Niko, Katarina, Christopher και Thomas, τον αδελφό του Γεώργιο Κουργελή στην Χίο, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο Διαμαντής Κουργελής γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1938 στον Άγιο Γεώργιο Συκούσης της Χίου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.  Οι αείμνηστοι γονείς του Δημήτριος Κουργελής και Μαρουσώ το γένος Μερεού έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά και συγκεκριμένα την Δέσποινα, τον Ιωάννη, τον Γεώργιο και τον Διαμαντή και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Σε ηλικία 12 ετών έπιασε δουλειά στον Ναυτικό  Όμιλο Χίου, όπου διακρίθηκε για την εργατικότητα, την συνέπεια και το φιλότιμο.

  Μετά από πέντε περίπου χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει τα αχνάρια πολλών συμπατριωτών του και μπάρκαρε σε καράβι. Το 1958 ήρθε στην Αμερική και εγκαταστάθηκε στο Περθ Αμπόι της Νέας Ιερσέης. Εργάστηκε όλη του την ζωή στα εστιατόρια, όπου έμαθε τα μυστικά της εστίασης και προετοιμάστηκε για την απόκτηση του δικό του εστιατορίου και συγκεκριμένα το «Joes Hut» στο Χάκενσακ της Νέας Ιερσέης. Με την σκληρή εργασία και με το δαιμόνιο της φυλής μας κατάφερε να διευρύνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το 1974 μαζί με την σύζυγό του Carole, τον αδελφό του Γιάννη Κουργελή και τον ξάδελφό του Γεώργιο Μερεό αγόρασαν το Cedar Lane Grill, στο Τίνεκ της Νέας Ιερσέης. 

  Προ 60 ετών χόρεψε τον Χορό του Ησαΐα με την εκλεκτή της καρδιάς του Carole με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα την Μαρία, τον Δημήτρη και τον Γιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Θεός τον αξίωσε να δει τα παιδιά του να ακολουθήσουν μια εφάμιλλη επαγγελματική σταδιοδρομία, να αποκτήσουν τις δικές τους οικογένειες και να του χαρίσουν δέκα εγγόνια.

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, πανέξυπνος, μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος και καυχιόταν διότι δεν αρκέστηκε με τις δικές του επιτυχίες, αλλά άνοιξε τον δρόμο για το αμερικανικό όνειρο στα αδέλφια και σε άλλους συγγενείς που έρχονταν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στους κάτωθι φορείς:

  Στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στην διεύθυνση 51 Paramus Road, Paramus, N.J., 07652,

  Στην κοινότητα της Αναλήψεως στην διεύθυνση 101 Anderson Avenue, Fairview, N.J. 07022.

  Στον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Συκούσης Αμερικής στην διεύθυνση Saint George Sikousis Syllogos, LTD, 44‐01 Broadway, Astoria, N.Y. 11103.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους. Αιωνία του η μνήμη.

  - Advertisement -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.