ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την επόμενη Παρασκευή 25η Μαρτίου 2022 και ώρα 1.00 μ.μ. θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση για την 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διοργανώνει η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.  Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση της 5ης Ιουνίου 2022 στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Πολύκαρπος Κοτρώνης το βράδυ της Πέμπτης, 17 Μαρτίου 2022 μίλησε κατά την διάρκεια της 4ης πανομογενειακής συγκέντρωσης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν καθώς στον ιστό της Ομοσπονδίας έχουν αναρτήσει την ουκρανική σημαία από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και βάσει της εν λόγω αποφάσεως θα υποσταλεί μόνον όταν σταματήσει ο πόλεμος.

Ο κ. Ντίνος Ράλλης επεσήμανε ότι έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του οργανισμού Άρθουρ Πίκολο και θα υποστείλουν την ουκρανική σημαία για δύο ημέρες προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η έπαρση της γαλανόλευκης στον ιστό της Ομοσπονδίας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της υπεθύνου της Πολιτιστικής Επικτροπής, κ. Νομικής Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην πανομογενειακή συγκέντρωση παρέστη και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου.

Μηνύματα ενότητας απηύθυναν ο κ. Λου Κάτσος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Τζον Κατσιματίδη και οι συμπρόεδροι Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαράς.

Ο κ. Καλαμαράς αναφέρθηκε στις πρόσφατες δωρεές της κυβερνήτου της Νέας Υόρκης στην Chinatown και στην Little Italy του Νότιου Μανχάταν και εξέφρασε την θλίψη του διότι η ομογένεια δεν ακολουθεί διεκδικητική πολιτική και δεν ευεργετείται από τα δημοτικά, πολιτειακά και ομοσπονδιακά προγράμματα για τον πολιτισμό και τις μειονότητες.

Δεξιά οι ταμίες της παρελάσεως Σπυριδούλα Τσουκαλά και Χρήστος Βουρνάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Νίκος Μπάρδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συμμετείχαν οι πρώην πρόεδροι Γιώργος Γεωργόπουλος, Νίκος Διαμαντίδης, Δήμος Σιώκης και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και για το γεγονός ότι προσέλαβαν ως γραμματέα τον κ. Σταύρο Παπαγερμανό.

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Λαχείου Αναστάσιος Καραγκούνης επεσήμανε ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει 28 δώρα και ότι η μεγαλύτερη προσφορά είναι των $5.000 που προσέφερε ο Γιάννης Νικολόπουλος από το ζαχαροπλαστείο «Bay Ridge Bakery».

«Είμαστε έτοιμοι και την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην εκτύπωση και στην διάθεση των λαχείων» επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Η κ. Σοφία Στρουμπάκη, η οποία μαζί με τον Δημήτρη Γωνιά ηγούνται της Επιτροπής Λευκώματος επεσήμανε ότι ξεκίνησαν ήδη την επικοινωνία με τους χορηγούς και ότι έχουν ήδη λάβει υποσχέσεις της τάξεως των $10.700. Ο κ. Νίκος Μπάρδης και ο κ. Γιώργος Ξερακιάς επεσήμαναν ότι το Πανγκριγκόριαν και ο Σύλλογος «Αθηνά», που εκπροσωπούν αντίστοιχα, θα προσφέρουν $1.000 έκαστος για το Λεύκωμα.  

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της Αυγής Ατματζίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γιάννης Στρουμπάκης επεσήμανε ότι η Στέλινγκ Μπανκ θα προσφέρει $5.000 για το δείπνο στο Χίλτον και ότι ο πελάτης της τραπέζης του, ο κ. Στυλιανός Ζερβούδης θα προσφέρει $5.000 για το Χίλτον και $1.000 για το Λεύκωμα.

Ο κ. Δημήτριος Φίλιος, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Στρουμπάκη ηγούνται της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων επεσήμανε ότι έδωσαν στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των πανομογενειακών συγκεντρώσεων και ότι την επόμενη Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 και ώρα 4.00 μ.μ. θα διοργανώσουν στο Σταθάκειο Κέντρο μια εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Δρα Ευάγγελο Αθανασόπουλο.

Η υπεύθυνη της Πολιτιστικής Επιτροπής Νομική Καστανά επεσήμανε ότι ετοιμάζουν μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον ρόλο της Γυναίκας στην ελληνική επανάσταση και αποφασίστηκε όπως γίνει στο πλαίσιο της προαναφερόμενης εκδήλωσης μοιράζοντας οι δύο ομιλητές τον χρόνο.

Ο Γιάννης Στρουμπάκης, αριστερά και ο Δημήτρης Φίλιος, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι κ.κ. Χρήστος Βουρνάς και Σπυριδούλα Τσουκαλά επεσήμαναν ότι έχουν ήδη διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες με το ειδικό Ταμείο της Παρελάσεως και τώρα πλέον μπορούν να πληρώνουν τα τιμολόγια για διάφορες υπηρεσίες και ανάγκες της παρελάσεως.

Ο κ. Πολ Κοτρώνης, ο οποίος ηγείται και της επιτροπής για την δεξίωση πριν την παρέλαση επεσήμανε ότι η τιμή παραμένει η ίδια που είχε συμφωνηθεί το 2019 με το εστιατόριο «Αύρα» και ότι θα αξιοποιηθεί η προκαταβολή των $16.000 που είχαν δώσει για την παρέλαση του 2020 και ότι η Ομοσπονδία θα πληρώσει μόνο την διαφορά.

Η Αυγή Ατματζίδου, η οποία μαζί με τον Κώστα Ουρανίτσα ηγούνται της επιτροπής νέων επεσήμανε ότι έχουν ήδη έρθει σε συνεννόηση με το εστιατόριο «Άνεμος» στην Αστόρια για την διοργάνωση μιας ελληνικής βραδιάς για τους νέους και ότι η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022.

Σε πρώτο πλάνο ο Ντίνος Ράλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος μαζί με τον Φίλιπ Κρίστοφερ έχουν αναλάβει την ευθύνη για το δείπνο της 4ης Ιουνίου 2022 στο ξενοδοχείο Χίλτον και τόνισε ότι έχουν ήδη εισέλθει στην διαδικασία ανοίγματος ειδικού λογαριασμού, ότι έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη.

«Αναμένουμε δύο προσφορές των $25.000 εκάστη και φιλοδοξούμε να φτάσουμε τις διακόσιες χιλιάδες δολάρια», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο κ. Γωνιάς.

Στην συγκέντρωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας και ήδη κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, Ανδρέας Τιλελής, ο οποίος δήλωσε ότι θα επιχειρήσει μαζί με ομάδα αθλητών από όλο τον κόσμο να κωπηλατήσει για τέσσερις μήνες (συνεχόμενα σε μορφή σκυταλοδρομίας) από την Βοστώνη μέχρι και την Ιρλανδία.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Από αριστερά οι Πολύκαρπος Κοτρώνης, Νίκος Μπάρδης, Λου Κάτσος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Δημήτριος Καλαμαράς και Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ σβήνει τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Νίκος Μπάρδης, Λου Κάτσος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Δημήτριος Καλαμαράς και Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.