Αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού η παρέλαση της ομογένειας της Νέας Υόρκης

1
Στιγμιότυπο από την προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης αποφάσισε την αναβολή της παρελάσεως και όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλειο Γκουρνέλο κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση.

Τόσο ο κ. Γκουρνέλος, όσο και ο κ. Μεϊμάρογλου επεσήμαναν ότι «έλαβαν με βαριά καρδιά την απόφαση για την αναβολή της παρελάσεως» και ότι τόνισαν ότι θα συγκροτήσουν ειδική επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με την επιτροπή των εκδηλώσεων του Δημάρχου της Νέας Υόρκης  προκειμένου να αποφασίσουν για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής της παρελάσεως.

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμάρογλου ανέγνωσε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η οποία έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αποφάσισε την αναβολή της παρέλασης μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις και τις αποφάσεις του δημάρχου και του κυβερνήτη να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Με αίσθημα ευθύνης το ΔΣ συγκρότησε επιτροπή προκειμένου να επισκεφτεί τον υπεύθυνο εκδηλώσεων του Δημάρχου της Νέας Υόρκης ώστε να υπάρξει συνεργασία και παρακολούθηση των γεγονότων για την πραγματοποίηση της παρελάσεως και των λοιπών εκδηλώσεων σε ασφαλή χρόνο.

Αναβάλλονται οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Ομοσπονδία. Τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα είναι ανοικτά. Η ομοσπονδία δεν κλείνει θα συνεχίσει να εργάζεται»

Ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος επεσήμανε: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας, καθώς επίσης και για όλους εσάς γιατί είχαμε έρθει στην τελική ευθεία, αλλά υπερέχει η υγεία. Ευελπιστούμε να περάσει η πανδημία μέχρι το Πάσχα για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε την παρέλαση τον Μάιο, διότι τον Ιούνιο θα είναι πλέον αργά. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Η υπεύθυνη της πολιτιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Αυγερινή Κατέχη, αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς της εκδήλωσης  Ελένη Μαστραντωνάκη, Δημήτρη Παλιούρα, το Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, τον Γιώργος Σερέτη και το Σύλλογο Ερεικουσίων Αμερικής.

Στη συνέχεια παρουσίασε την Μις Ελληνική Ανεξαρτησία Δέσποινα Αναστασίου, την πρώτη αναπληρωματική Αικατερίνη Τσάμπα, την Μις Κρήτη, Ζωή Μακροπούλη και την Μις Ναύπακτο Ιλένα Πούλου.  

-Advertisement-


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.