Ανάλυση: Δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στην ομογένεια γιατί την αγάπησε και συνεχίζει να την αγαπά

1
161
Το ηλεκτρονικό μήνυμα του Γρηγόρη Νιώτη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γρηγόρης Νιώτης ήταν και παραμένει μια από τις γνωστές και οικίες φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής σκηνής για τον απόδημο ελληνισμό για τα δεδομένα των τριών τελευταίων δεκαετιών. Η ενασχόλησή του με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού και με την Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τους Αποδήμους  και την προεδρία της του παρείχε την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την ομογένεια σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης, να την αγαπήσει και να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις ανεξάντλητες και ανεκμετάλλευτες δυνάμεις της.

Ακόμη και τώρα που δεν είναι πλέον στα πράγματα ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ομογένειας και παρακολουθεί στενά τις «Αναμνήσεις».

Περίτρανη απόδειξη το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη με αφορμή το άρθρο του παιδαγωγού Δρα Γιώργου Μελικόκη «Κορωνοϊός, Ευχή η κατάρα».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γρηγόρης Νιώτης. Φωτογραφία: Αρχείο Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.

«Διάβασα με συγκίνηση και ικανοποίηση το άρθρο του Δρ. Γιώργου Μελικόκη. Τι μεγάλη χαρά να διαβάζω τόσες ευχές και επαίνους στην άξια, διαχρονική φίλη και συνεργάτη στον Απόδημο, την αξιαγάπητη και αξιοθαύμαστη Στέλλα Κοκόλη.

Πράγματι πρωτοπόρος σε κάθε αγώνα και προσπάθεια για το καλό της ομογένειας στις ΗΠΑ και τον απανταχού Ελληνισμό. Ιδιαίτερα πάντα μπροστάρισσα για την διάδοση με σχέδιο, πρόγραμμα και ποιότητα της Ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ. Εύγε στην Στέλλα Κοκόλη. Εύγε στους οργανωτές και συμμετάσχοντες στην θαυμάσια διαδικτυακή εκδήλωση», καταλήγει το συγχαρητήριο μήνυμα του πρώην προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής του Αποδήμου Ελληνισμού.

Το σύντομο ηλεκτρονικό μήνυμα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο Γρηγόρης Νιώτης ήταν και παραμένει φίλος της ομογένειας και δεν στηρίζει την ενημέρωσή του στα παραδοσιακά ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα νεότερα μεταξύ των οποίων και τις «Αναμνήσεις».

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη.

Εξ άλλου μια περιήγηση στο Facebook των «Αναμνήσεων» είναι ικανή να σας πείσει για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του κ. Νιώτη για την αρθρογραφία μας. Και δεν αρκείται μόνο με τα «like», αλλά σχολιάζει.

Ο Γρηγόρης Νιώτης έχει αποδείξει ότι δεν ήταν απλά και μόνο ένας έντιμος και μάχιμος πολιτικός, αλλά και μάχιμος πολίτης.

Του ευχόμαστε μακροημέρευση και τον προτρέπουμε – ειδικά τώρα που έχει περισσότερο χρόνο – να αρθρογραφεί και στις «Αναμνήσεις».

Από μια τέτοια πρωτοβουλία θα μάθουμε περισσότερα για τους λόγους για τους οποίους μπήκε ταφόπλακα στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού.

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Ήλθε , είδε και απήλθε, η αλήθεια λέγεται από
  λίγους γι’αυτό και τσούζει….. Δυστυχώς όλοι
  όσοι πέρασαν από το ίδιο πόστο , το ίδιο
  τραγούδι , τραγουδούσαν όλοι: “ για φίλους
  εγεννήθηκα για φίλους θα πεθάνω…. όλοι
  γυροφέρνανε στα ίδια εντός, εκτός και επί τα
  αυτά… γύρω από την ίδια ομογενειακή
  κλίκα …χωρίς τρανταχτό έργο για την ομογένεια,
  για όλους ίσχυε και ισχύει το , Los Amigos Voleption του φίλου μου του Μάνου Μωραίτη”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.